hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Annelere doğum paketi çalışması! 1 yıl doğum izni gündemde…

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'de nüfus artış hızının düşmesiyle hükümet annelere yönelik yeni destekler için bir çalışma yapıyor. Peki nasıl planlar var? doğum izni uzar mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜİK verilerine göre doğurganlık hızı 2023'te 1.51'e geriledi. Nüfus yenilenme eşik değeri olan 2.1'in altına düştü.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a çalışma yapması talimatı verdiği belirtiliyor. Çalışma henüz tamamlanmadı ama 'Annelere nasıl destekler verilebilir?' konusuna ilişkin alternatifler üzerinde duruluyor.

    Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, doğum izninin bir yıla çıkarılmasıyla ilgili atılabilecek adımlar üzerine geçtiğimiz haftalarda AK Parti'nin strateji ekibine bir sunum yapıldı. Bunun dışında dünya örneklerinin de incelenerek ikinci ve üçüncü çocuğa kademeli olarak devlet desteği verilmesi gibi başlıkların da konuşulduğu vurgulandı.

    Kreş veya kira desteği ya da kadının özlük hakkı ile beraber maaşında yapılabilecek bazı düzenlemelerin de çalışmada öne çıktığı belirtildi. Tüm bu başlıklar şu an için taslak olarak gündemde henüz atılacak adımlar konusunda kesin kararın netleşmediği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow