Elden kira ödemelerine yakın takip
Kira ödemeleri ve pos cihazları yakın markaja alınacak. Konut ve iş yerleri için elden kira ödemelerinde kiracılara da ceza kesilmesi planlanıyor. Ayrıca ödeme aracı olan pos cihazını başkasına kullandıranlara da ağırlaştırılmış özel usulsüzlük cezası gündemde.
Hazine ve Maliye Bakanlığı kira ödemelerini yakın markaja alacak. Elden kira ödemelerine ceza çalışması var. Süreç hem meskenlerini hem de iş yerlerini kiraya verenleri ilgilendiriyor. Denetimler ve cezalar artacak. Amaç kira bedelinin elden alınması ile ortaya çıkan kayıt dışılıkla mücadele.
Bu kapsamda elden kira ödemelerinde kiracılara da özel usulsüzlük cezası kesilmesi planlanıyor. Ancak kiracı ödemeyi elden yaptığını idareye bildirirse kiracıya ceza kesilmeyecek. İş yeri kiralamalarında da aynı kuralın geçerli olması bekleniyor.
Yapılan çalışma ile ödemeler için kullanılan pos cihazları da yakın takipte olacak. Ödeme kaydedici cihaz ve pos cihazlarına düzenlemelere aykırı davrananlara kesilecek özel usulsüzlük cezalarının artırılması planlanıyor.
Pos cihazını başka mükelleflere kullandıran ve başkasına ait pos cihazını kullananlara her bir tespit için ağırlaştırılmış özel usulsüzlük cezası kesilmesi üzerinde duruluyor.
Ayrıca 7 bin lirayı aşan ödemelerin banka ve finans kurumları aracılığıyla yapılması zorunluluğuna uyulmasını teşvik etmek amacıyla banka ve finans kurumlarını kullanmadan ödemeyi yapan mükellefin durumu idareye bildirmesi halinde ödemeyi yapan adına ceza kesilmemesine yönelik düzenleme de yer alıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Papa Franciscus için St. Antuan Kilisesi’nde lokma dağıtıldı
Aydın'da korku dolu anlar! Sokak köpeğinden kaçarken arabaya çarptı
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vefat eden Arapça öğretmeni için başsağlığı mesajı
Evlilik Vaadiyle 12 Milyon Liralık Vurgun: 6 Kadın Aynı Anda Dolandırıldı!