hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ADLİ TATİL NE ZAMAN? Adli Tatil Ne Zaman Başlıyor? 2025 Adli Tatil Tarihleri!

    ADLİ TATİL NE ZAMAN Adli Tatil Ne Zaman Başlıyor 2025 Adli Tatil Tarihleri
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2025 adli tatil tarihleri gündemdeki yerini aldı. Yaz ayları yaklaşırken mahkemeler için adli tatil tarihleri sorgulanıyor. Türkiye’de yargı sistemi her yıl belirli bir dönemde adli tatile girer. Bu süreçte bazı davalar ertelenirken, yalnızca belirli acil işlemler yapılabiliyor. Peki, adli tatil ne zaman? Mahkemeler ne zaman adli tatile giriyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adli tatil ne zaman başlayacak merak ediliyor. Yargı makamlarında görev alan hakim ve savcılar için izin dönemi olarak bilinen adli tatil dönemine yavaş yavaş yaklaşılıyor. Adli tatil boyunca mahkemeler genel olarak çalışmıyor ve hukuki süreçler durduruluyor. Peki, adli tatil sırasında hangi davalar görülür, hangi işlemler durdurulur? İşte adli tatil tarihleri ve istisnai durumlar...

    ADLİ TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    Adli tatil, Türkiye'de mahkemelerin her yıl belirli bir süreyle yargılama faaliyetlerine ara vermesidir. 2025 yılı için adli tatil 20 Temmuz 2025 Pazar günü başlayacak ve 31 Ağustos 2025 Pazar günü sona erecektir. Yeni adli yıl ise 1 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacaktır.

    Adli tatil 43 gün sürmektedir. Bu dönemde mahkemeler genel olarak çalışmaz ve hukuki süreler durur. Ancak, bazı istisnai durumlarda nöbetçi mahkemeler aracılığıyla belirli işler görülmeye devam eder.

    ADLİ TATİLDE HANGİ DAVALAR GÖRÜLÜR?

    Adalet hizmetlerinin tamamen durmaması adına, adli tatil süresince nöbetçi mahkemeler görev yapar. Bu mahkemeler aracılığıyla görülebilen bazı önemli işler şunlardır:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tutuklama ve Tahliye İşleri: Şüphelilerin tutuklanması veya tutukluların tahliyesi gibi acil ve önemli kararlar nöbetçi mahkemeler tarafından verilir.

    İhtiyati Tedbir ve Haciz Kararları: Gecikmesi halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğabileceği durumlarda ihtiyati tedbir veya haciz kararları alınabilir.

    Delil Tespiti: Delillerin kaybolma riski taşıdığı durumlarda delil tespiti işlemleri yapılabilir.

    Çocuk Teslimi ve Kişisel İlişki Kurulması: Çocukların teslimi veya velayet davalarında kişisel ilişki kurulmasına dair acil durumlar değerlendirilebilir.

    Vasi Tayini ve Kayyım Atanması: Acil durumlarda vasi veya kayyım atanması gibi işlemler gerçekleştirilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow