hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHRİSTOPH DAUM NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ? Christoph Daum kimdir?

    CHRİSTOPH DAUM NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ Christoph Daum kimdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta bir dönem teknik direktörlük görevini üstlenen ünlü teknik adam hayatını kaybetti. Christoph Daum’un vefat haberi sonrasında çok sayıda futbolsever başsağlığı mesajı yayımladı. Peki, sevilen teknik adam Christoph Daum neden öldü, hastalığı neydi? Christoph Daum kimdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun yıllar Türkiye’de de görev alan ve sporseverlerin yakından tanıdığı bir isim olan Alman çalıştırıcı Christoph Daum’dan acı haber geldi. Daum’un vefat haberini eski Fenerbahçeli futbolcu Ümit Özat da doğruladı. Peki, deneyimli isim neden vefat etti?

    Christoph Daum neden öldü, hastalığı neydi?

    Christoph Daum ile ilgili Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Ümit Özat tarafından açıklamada bulunuldu. Ümit Özat açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Hocam Daum'un biraz önce vefat haberini aldım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bana kattıkların için teşekkür ederim, ruhun şad olsun ışıklar içinde uyu.

    Daum’un bir süredir kanser tedavisi gördüğü biliniyordu. Deneyimli teknik adamın kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

    Christoph Daum kimdir?

    Christoph Daum 24 Ekim 1953'de Doğu Almanya'da dünyaya geldi.

    1971 yılında Sportfreunde Hamborn 07 takımında futbola başlayan Daum 1975'te 22 yaşındayken Köln II takımına transfer oldu.

    Daum'un 1981'de kazandıkları Almanya Amatör Şampiyonluğu sonrası o sezon sonunda 28 yaşında futbol hayatına son verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teknik direktörlük lisansını aldıktan sonra 1981 yılında amatör olarak çalışmaya başladı. Türkiye ve Avusturya'da lig şampiyonlukları yaşadı. Teknik direktörlük kariyeri boyunca 3 kez lider girdiği son haftalarda şampiyonluğu kaybetti.

    1999-2000 sezonunda Bayer Leverkusen'de, 2005-2006 ve 2009-2010 sezonlarında ise Fenerbahçe'de son haftada bıraktığı puanlarla şampiyonlukları kaybetti.

    Türkiye'de yıllarca görev yapan Christoph Daum Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Teknik adam Türkiye'de en son Bursaspor'u çalıştırmıştı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow