Galatasaray'da sürpriz gelişme! RAMS Park'ta değişiklik...
Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta değişikliğe gidiyor. Sarı-kırmızılılar, tüm planlamaları hazırlarken, UEFA'dan gelecek habere göre hazırlıklara başlayacak.
Haberin Devamı
/

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Bora Bahçetepe, Rams Park'ta yapılacak değişikliklerle ilgili olarak Eski Açık'a açıklamalarda bulundu.
BORA BAHÇETEPE'NİN AÇIKLAMALARI:
/

Stadyumumuzda sezon başından beri birçok değişiklik yaptık. Çimler, çim aydınlatmaları, stadyum içindeki alanlar, ses düzeni, stadyum aydınlatmaları gibi pek çok konuda yenilikler gerçekleştirdik. Stadyumun her alanında değişiklik yapılıyor. Ancak bunlar çok göze çarpan detaylar olmayabilir. Yakında dış cephede ve aydınlatmalarda da bir onarım yapılacak. Bu da planlamamızın bir parçası. Biz burada kapsamlı bir planlama yaptık. Öncelikle diğer ihtiyaçları çözüme kavuşturduk. Sadece stadyumda değil, tüm tesislerimizde bir yapılanma süreci yürütüyoruz.
Haberin Devamı
BETONARME KISIMDA ONARIM
/

"Stadyumun dışındaki betonarme kısımda bir onarım yapılacak. Bu alana ‘brüt beton’ deniyor. Türkiye’de çok beğenilmese de bu, mimari bir stil. Stadyumu tasarlayan mimarın da bu konuda bazı inisiyatifleri var; dolayısıyla bazı büyük değişiklikler onun yönlendirmesiyle gerçekleşiyor. Orada bir onarım yapılacağını söyleyebilirim.
/

Stadyumda kapasitenin artırılması, Mustafa Cengiz başkanımızın döneminden beri planlarımız arasında yer alıyor. Ancak bunun belli süreçleri var.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
KAPASİTE 8 BİN DAHA ARTACAK
/

Şu anda ayakta seyirci almak yasak. UEFA’nın da bu konuda izin vermesi gerekiyor. Bu noktada hem UEFA’dan hem de yerel makamlardan yasal izinlerin çıkması bekleniyor. Bu konuda yasal izinler alınınca, biz hızlı bir şekilde iki kale arkasına da seyirci almak istiyoruz. Hem de stadyumun kapasitesini 8 bine yakın artırma imkanımız olacak.
/

Sezon sonuna kadar stadyumumuzda ciddi tadilatlar yapılacak. Bunlar, elbette maç programına da bağlı. Ayrıca boyama işlemleri gibi zaman alan çalışmalar da var. Bu işler oldukça kapsamlı çünkü bazı malzemeler ithalata bağlı ve geliş süreleri uzamış durumda. Bu nedenle teknik süreçlerin tamamlanma tarihi konusunda kesin bir şey söylemek zor.