hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika haberi: Beşiktaş ve F. Bahçe'nin eski hocasından acı haber! Christoph Daum hayatını kaybetti

    Son dakika haberi: Beşiktaş ve F. Bahçenin eski hocasından acı haber Christoph Daum hayatını kaybetti
    expand
    KAYNAKMariye Ekinci | CNN TÜRK

    Son dakika haberine göre, Eski Fenarbehçeli futbolcu Ümit Özat, Süper Lig'de Beşiktaş ve F. Bahçe gibi takımların teknik direktörlüğünü yapan Christoph Daum'un hayatını kaybettiğini duyurdu. Bir süredir kanser tedavisi gördüğü bilinen deneyimli teknik adamın acı kaybı, Türk futbolseverler tarafından büyük üzüntü ile karşılandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alman teknik direktör Christoph Daum'dan acı haber geldi. Ümit Özat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Daum'un hayatını kaybettiğini duyurdu. Christoph Daum'un bir süredir kanser tedavisi gördüğü biliniyordu. Öyle ki efsane hoca daha önce hastalığına dair yaptığı açıklamada, “Kanseri yenmeyi düşünmek ve 'artık bitti' demek hüsnükuruntu olur. Ancak şu an için şunu söyleyebilirim: Kanseri kontrol altına aldık ve onunla birlikte yaşlanabilirim” demişti.

    Özat açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    "Hocam daumun biraz önce vefat haberini aldım ne Diyeceğimi bilemiyorum bana kattıkların için teşekkür ederim ruhun şad olsun ışıklar içinde uyu"

    Son dakika haberi: Beşiktaş ve F. Bahçenin eski hocasından acı haber Christoph Daum hayatını kaybetti

    DAUM NEDEN ÖLDÜ?

    70 yaşındaki Alman teknik adam Daum, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

    CHRISTOPHER DAUM KİMDİR?

    Alman futbol teknik direktör Christopher Daum,1953 yılında doğumdu. Daum, futbol kariyerinde çeşitli ülkelerde çalışmış ve birçok kulüpte teknik direktörlük yapmıştır. Özellikle Almanya, Türkiye ve Avusturya'da başarılı bir kariyere sahiptİ.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya: Daum, futbol kariyerine Almanya'da başlamış ve çeşitli Alman kulüplerinde teknik direktörlük yapmıştır. 1. FC Köln ve VfB Stuttgart gibi kulüplerde başarılı sezonlar geçirmiştir.

    Türkiye: Daum, Türk futbolunda da önemli bir figürdür. Beşiktaş ve Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapmış ve kulübü birkaç kez Süper Lig şampiyonu yapmıştır. Türk futbolseverler tarafından tanınan ve saygı gören bir isimdir.

    Avusturya: Daum, Avusturya'da da başarılı bir kariyere sahiptir. 1. FC Kaiserslautern'de ve diğer kulüplerde görev almıştır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow