hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yorgun ve halsiz düşüren beslenme hataları

    Yorgun ve halsiz düşüren beslenme hataları
    expand

    Kendinizi yorgun, halsiz ve bitki hissediyorsanız bunun sebebi yanlış beslenmeniz olabilir. Bazen yorgunlukların sebebi düzensiz ve hatalı beslenmek olabiliyor. Dinç ve enerjik olmak için tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Yorgun ve halsiz düşüren beslenme hataları. (Posta)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürekli yorgun ve halsiz hissetmenizin sebebi günlük alışkanlıklarınızdan kaynaklı olabilir. Yanlış ve hatalı beslenme düzeni her gün kendinizi yorgun hissetmenize sebep oluyor. Yorgun ve halsiz düşüren beslenme hatalarını merak ediyorsanız bu yazımıa bir göz atın.

    ÇOK GEÇ SAATTE YEMEK YEMEK

    Uyku vaktinize yakın yemek yerseniz uyku esnasında vücut yediklerinizi sindirmekle uğraşır, diğer fonksiyonlarını verimli bir şekilde gerçekleştiremez. Organlarınız dinlenemediği için de gün içinde kendinizi yorgun hissedersiniz. Bu yüzden uykudan 4 saat önce besin tüketmeyi kesin.

    AŞIRI ŞEKERLİ GIDA TÜKETMEK

    Çok fazla karbonhidrat ve şeker tüketerek besleniyorsanız kendinizi yorgun hissedebilirsiniz.

    Eğer hamur işi, pasta, börek, pilav, makarna gibi yiyeceklerden zengin beslenirseniz vücudunuza yüklü miktarda şeker almış olursunuz. Aldığınız şekeri gün içinde yakacak kadar hareketli değilseniz vücudunuz bunları hücrelerde yağ olarak depolar. Sonuç yorgun ve halsiz hissetmek olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YETERİ KADAR SU İÇMEMEK

    Yeteri kadar su içilmediğinde vücutta dehidratasyon meydana gelir. Hücreler susuz kaldığında, dolaşım, boşaltım sistemleri yavaşlar. Bu demek oluyor ki vücut yavaşlar ve kişi kendini yorgun hisseder. Zinde hissetmek için günde en az 8-10 bardak su için.

    ÇAY KAHVE TÜKETİMİ

    Kafein alımının azı yarar, fazlası zarardır. Çok fazla tükettiğinizde sempatik sinir sistemi aşırı uyarılır.

    Bununla birlikte çarpıntı, titreme, tahammülsüzlük, kaygı hissi meydana gelir. Ayrıca, iştah baskılanır. Kişi yeterli beslenmezse kendini yorgun hisseder. Tüm bunları önlemek için çay ve kahve tüketimini sınırlandırın.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow