hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yılan sokması anında mutlaka bunu yapın!

    Yılan sokması anında mutlaka bunu yapın
    expand

    Özellikle kırsal alanlarda meydana gelen yılansokma vakaları ciddi sağlık sonuçlarına neden olur. Sıcak havalarla beraber artan bu vakaların önüne geçmek için uzmanlar özellikle yılanların fazla olduğu alanlarda yaşayan kişiler için uyarıda bulundu. Yılan ısırması belirtileri nelerdir? Yılan ısırmasında neler yapılmalıdır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılanların diş kanallarında bulunan zehirli madde insan vücuduna zarar verir. Hatta kimi yılanların zehirleri ölüme bile yol açar. Ülkemizde 41 yılan çeşidinden 28'i zehirsiz, 13'ü zehirlidir. Özellikle yılansokma vakaları Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanır. Yılan sokmasında doğru sanılan yanlışlardan biri ısırılan bölgenin bıçakla kesilip kanın tükürülerek atılmasıdır. Böyle bir vaka karşısında kişinin bilincini açık tutup bir doktora götürülmelidir. Aksi halde kalıcı hasara hatta ölüme bile neden olabilir.

    YILAN ISIRIĞINA BİTKİSEL TEDAVİ 

    DULAVTRA OTU
    Dulavtra otunu sirkeli suda yıkayın. Daha sonra temiz bir ince bezde sarımsakla beraber iyice ezin. Yılan ısırıkları esnasında ısırığın olduğu bölgeye bu bezi koyunuz. Otun etkisi yılan zehrinin yayılmasını engeller.

    SİNİR OTU 
     Sinir otu adı gibi yılan zehrinin etkilediği sinir hücrelerini yeniler. Blendırdan geçirilen sinir otunun suyunu çıkartın içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu katın. Yılan ısırığının olduğu bölgeyi bu karışımla iyice yıkayınız.

    KENDİR TOHUMU 
    Kendir tohumunu ezerek toz haline getirin içerisine 2 çay bardağı ılık su ilave edin. Lapa haline gelen karışımı yılanın ısırdığı bölgeye sürünüz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow