Topuk Dikeni İçin Hangi Doktora Gidilir? Topuk Dikenine Hangi Bölüm Bakar?
Topuk dikeni, hastanın yürüme eylemi sırasında acı duymasına yol açan bir rahatsızlıktır, ülkemizde görülme sıklığı yüksek olmakla beraber, bu sorunun yaşanması halinde Ortopedi uzmanına görünmek ve tedavi olmak gerekmektedir.
Topuk Dikeni İçin Hangi Doktora Gidilir?
Topuk dikeni ile karşı karşıya kalan kimse sorunun daha da büyümesi söz konusu olmadan Ortopedi uzmanından randevu almalıdır. Bu hastalık topukta yer alan kemiğin keskin uçlu olarak büyümesi ve üzerine basıldığında da 'ayağa batıyormuş' hissi vermesine neden olmaktadır. Ortopedi uzmanları tarafından cerrahi operasyon ile sorun çözülebilmektedir.
Topuk Dikenine Hangi Bölüm Bakar?
Topuk dikeni hastalığı için Ortopedi ve Travmatoloji birimi faaliyet yürütmektedir. Kırsal bölgelerde yer alan hastanelerde bu bölümün randevulu olarak hizmet vermemesi durumunda ise hastanın başvurması gereken bölüm Genel Cerrahi bölümüdür.
Topuk Dikeni Neden Olur?
Topuk dikeni sorunu kişide tamamen genetik yatkınlıklara bağlı olarak gelişebilir ve zaman içerisinde topuk kemiğinde anormal bir büyüme söz konusu olabilir. Bunun dışında kişinin uzun süre boyunca ayağa baskı yapan ayakkabılar giymesi, kadınlarda özellikle topuklu ayakkabı kullanımı, aşırı radyasyona maruz kalma, vücutta aşırı kalsiyum birikmesi gibi durumlar bu soruna sebebiyet vermektedir.
Topuk Dikeni Nasıl Tedavi Edilir?
Topuk dikeni hastalığın henüz başladığı zaman dilimi içerisinde ayakkabı seçimini değiştirerek kendi kendine geçebilir. Ancak ilerleyen evrelerde; fizyoterapi masajları, enjeksiyon yöntemi ve en son çare olarak da cerrahi operasyon uygulanır. Topuk bölgesinde bulunan kemiğin cerrahi operasyon dışındaki durumlarda kırılması gibi bir durum söz konusu değildir.
Ezilmiş ve deforme olmuş bölgenin iyileşmesi ve hastadaki ağrının azaltılması amaçlanır. Cerrahi yöntemde ise minimal kesiler yöntemi ile buradaki sivri kısım çıkarılarak hastanın sorundan kalıcı olarak kurtulması amaçlanmaktadır. Önlem alınmadığı takdirde topuk dikeni herkeste görülebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kalsiyum, Demir, A, C ve K Vitaminlerinin Gizli Kaynağı…Vücudunuza Güç Katacak Yeşil Sebzenin Mucizeleri Saymakla Bitmiyor!
10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR! Doğal Botoks Etkisi: Ciltteki Kırışıklıkları Ütü Gibi Açıyor
Ergenlerde diyabet alarmı: "Giderek artıyor"
BU HASTALIĞA DİKKAT: Bir anda başlıyor, günlerce sürüyor! Vakalar arttı, uzmanı uyardı: İyileştikten sonraki 48 saat dışarı çıkmayın
Geçmeyen ateş, öksürük ve balgam bu hastalığın habercisi! 65 yaş üstü kişiler ve 5 yaş altı çocuklar risk altında