Saman nezlesini tedavi eden en doğal yöntem!
Saman nezlesi, özellikle mevsim geçişlerinde milyonlarca kişiyi etkileyen ratasız edici durumlardan biridir. Çok sık görülen saman nezlesi belirtileri arasında burun akıntısı, tıkanıklık ve sinüs basıncı gibi birçok semptom yer almaktadır. Saman nezlesi tedavisi için kilo verme ile özdeşleşen elma sirkesini kullanabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandırdığı iddia edilen elma sirkesi, saman nezlesini iyileştirmek için birebir! Peki, saman nezlesini tedavi etmek için elma sirkesi nasıl kullanılır?
Bahar aylarının gelmesiyle polen artışının yaşanmasıyla saman nezlesi şikayetlerinde artış yaşanıyor. Türkiye’nin neredeyse yarısına yakınında saman nezlesi şikayeti olduğu belirtiliyor. Mevsimsel alerjiler için antihistaminikler en belirgin çare olsa da saman nezlesi tedavisinin doğal yolları da bulunmaktadır.
Bal ve ısırgan otu saman nezlesi için bilinen en iyi doğal tedavi yöntemi olsa da elma sirkesi de rahatsızlık için oldukça etkilidir.
Saman nezlesi tedavisi ve mevsimsel alerjiler için elma sirkesi popüler bir tedavi yöntemidir. Elma sirkesi iltihap ve tıkanıklığı hafifletmeye yardımcı oluyor. Elma sirkesi, antihistaminik özelliklere sahiptir ve sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekler.
Bu asidik sıvının tüm saman nezlesi semptomlarını bir anda 'tedavi ettiği' henüz kanıtlanmamış olsa da, alerjilerin fiziksel etkilerini yönetmede önemli bir rol oynayan bağışıklık sistemini iyileştirdiği ortaya çıkmıştır.
Saman nezlesi tedavisi için günde üç veya dört kez bir çorba kaşığı suyla seyreltilmiş elma sirkesi içebilirsiniz. Daha etkili olması için; yarım bardak ılık suyun içine bir çorba kaşığı elma sirkesi, yarım limon suyu ve bir çay kaşığı bal ekleyerek tüketebilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'TEHLİKE SAÇIYOR!' Uzman isim böyle uyardı! Kalp hastalıkları riskini artırıyor, kansere yol açıyor!
Kısırlığa ve kansere sebep oluyor! İçtiğiniz suya bile dikkat...
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en temel yolu! Uzman uyardı
Fazla tüketimi yarardan çok zarara neden oluyor! Uzman uyardı
Günde 7 bin adım atmak beyninizi nasıl değiştiriyor?