Reyhan Şerbetinin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Reyhan Şerbeti Ne İşe Yarar? Reyhan Şerbetinin Az Bilinen Faydaları
Besinlerin sağlık açısından pek çok yararı bulunmaktadır. Özellikle çoğu hastalığın iyileştirilmesinde faydalı besinlerden yararlanılır. Özellikle de yaz aylarında şerbetler hem ferahlık verir hem de midenin rahatlamasını sağlayabilir.
Osmanlı mutfağında ortaya çıkan ve günümüze kadar gelen bu şerbetler en sağlıklı içecekler arasında yer alıyor. Düzenli bir şekilde tüketilen bu şerbetlerin sağlık açısından faydaları ise saymakla bitmiyor. Günümüzde en çok tüketilenlerden bir tanesi de reyhan şerbetidir. Reyhan şerbetinin faydaları saymakla bitmez. Reyhan şerbeti Anadolu mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır.
Reyhan Şerbetinin Faydaları Nelerdir?
- Reyhan şerbeti genellikle öksürük giderici bir etkiye sahiptir.
- Reyhan şerbeti düzenli tüketildiği takdirde hazımsızlığı giderir ve bağırsakları da çalıştırır.
- Reyhan şerbeti ile gargara yapıldığında ağızdaki yaraları tedavi ederek yaraların da iyileşmesini sağlar.
- Yağ yakıcı bir özelliğe sahip olan reyhan şerbeti zayıflamaya yardımcı olduğu için kilo sorunu olan kişiler gönül rahatlığı ile tüketebilirler.
- Reyhan şerbeti kan şekerinin düşmesi nedeni ile oluşan baş dönmelerini de engelleyebilir.
- Sinir sistemi için faydalı olan reyhan şerbeti stresi de önleyici etkiye sahiptir.
- Reyhan şerbeti kansızlık sorununu önlemesi ile bilinir.
Neye İyi Gelir?
Reyhan şerbetini düzenli olarak tüketmek genel olarak kansızlık sorununu çözmek için kullanılır. Bunun yanı sıra yağ yakıcı özelliği olan reyhan şerbeti zayıflamaya yardımcı olur. Reyhan şerbeti özellikle yaz aylarında harareti alır. Sıcak havalarda reyhan şerbeti içmek kişiye enerji verir ve dinç tutar. Reyhan şerbeti tüketmek ayrıca hazımsızlığa da iyi gelmektedir. Soğuk algınlığı ve kuru öksürüğü geçirmek için de reyhan şerbeti içilir. Reyhan şerbeti kan şekerinin düşmesini engeller.
Reyhan Şerbeti Ne İşe Yarar?
Günümüzde asitli ve ya zararlı içecekler yerine şerbetler tüketilebilir. Özellikle de reyhan şerbeti bu içeceklere alternatif olarak tüketilebilir. Reyhan şerbeti yemeklerin yanında tüketilebildiği gibi soğuk bir şekilde yaz aylarında da içilebilir. Sağlıklı bir içecek olan reyhan şerbetinin yağlığa faydaları ise saymakla bitmez. Özellikle yağ yakıcı özelliği olan reyhan şerbeti öksürüğü de giderir.
Reyhan Şerbetinin Az Bilinen Faydaları
Reyhan şerbetinin az bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle de reyhan şerbeti hazımsızlığı giderir. Mide problemlerini rahatlatan reyhan şerbeti bağırsakların da iyi bir şekilde çalışmasını sağlar. Kilo problemleri ile başa çıkan reyhan şerbetinin yağ yakıcı bir özelliği de bulunmaktadır. Reyhan şerbeti harareti de alarak stresten kurtulmayı sağlar.
Evde Reyhan Şerbeti Nasıl Hazırlanır?
- 1 demet reyhan
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 2 litre sıcak su
Bir demet reyhan güzelce yıkanır. Bir tencerenin içine ise şeker, limon tuzu konularak üzerine kaynar su dökülür. Buna toz şeker ve limon tuzu eklenir. Daha sonra limon tuzu ilave edilir. Bu karışım 3- 5 saat kadar bekletilir. Ertesi gün karışım süzgeçten geçirilir. İyice dolapta soğuyan bu reyhan şerbeti buz konularak servis edilir.
Reyhan Şerbeti İle İlgili Bilinmeyenler
Günümüzde reyhan şerbeti çok fazla tüketilmektedir. Sağlık açısından pek çok faydası bulunan bu şerbet oldukça lezzetlidir. Zayıflamaya yardımcı olan reyhan şerbeti yağ yakımına yardımcı olur. Reyhan şerbeti sinir sistemine iyi gelir. Ayrıca düzenli reyhan şerbeti tüketimi stresi ortadan kaldırarak rahatlamayı sağlar.
Çoğunlukla yaz aylarında arı sokmaları gibi durumlarda reyhan şerbetinin iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Reyhan şerbetine şeker eklenmeden tüketildiğinde yararları daha fazla ortaya çıkmaktadır. Reyhan şerbeti genel olarak şekerli ve ya şekersiz olarak da tüketilebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yapay zekadan hayat kurtaran adım! İnme zamanını önceden hesaplıyor
BU KAHVALTI ZEKAYI AÇIYOR! Canan Karatay 'Süper besin' diyerek önerdi! 5 dakikada hazır!
SESSİZ KATİL! Uzman isimden böbrek kanseri uyarısı: ‘Riski azaltmak için…’
40 yaş altı felç geçiren erkeklerin sayısı artıyor! Nedeni ise...
Kulak çınlaması ve baş dönmesi anemi habercisi olabilir!