hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meniere Hastalığı Nedir, Neden Olur? Meniere Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Meniere Hastalığı Nedir, Neden Olur Meniere Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır
    expand

    Meniere iç kulak kısmında aşırı basınç nedeniyle meydana gelen rahatsızlıktır. İç kulakta denge organı etkilendiğinde, meniere hastalığına yol açar. Tam anlamıyla tedavisi mümkün olmamaktadır ancak belirli yöntemlerle etkisi azaltılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meniere Hastalığı Nedir?

    Kadınlarda sıkça görülen meniere hastalığı iç kulakta bulunan dengeleyici organın etkilenmesiyle ortaya çıkar. Meniere hastalığı işitme kaybı ve kulak çınlaması şeklinde tanımlanır. Basınç nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık türüdür.

    Meniere Hastalığı Neden Olur?

    Meniere rahatsızlığının neden kaynaklandığı net olarak bilinmemektedir. Hastalığın kalıtım yoluyla geçip geçmediği üzerine araştırmalar devam etmektedir. Travmaya bağlı iç kulak hasarlarının meniere hastalığına sebep olup olmadığı bilinmemektedir. 3 bölümden oluşan denge organının, sıvıyla dolu olan iki kısmında, sıvı üretimi aşırı olarak gerçekleşebilir. Sıvı üretiminin artmasının nedeni olarak çeşitli enfeksiyonların neden olduğu düşünülmektedir.

    Meniere Belirtileri Nelerdir?

    Vertigonun eşlik ettiği işitme kayıpları olarak belirti gösterebilir.

    Tek taraflı işitme kayıplarının görülme olasılığı yüksektir.

    Dışarıdan uyarı almadan kendiliğinden başlayan uğultu veya çınlama sesi meniere hastalığının yaygın belirtileri arasında yer alır.

    Kulağın tıkalı olduğu, doluluk hissi durumu meniere rahatsızlığı olan kişilerde görülen belirtiler içerisindedir.

    Meniere hastalığı özellikle vertigo ataklarıyla birlikte denge kaybı belirtileri de gösterir. Denge kayıplarına dikkat edilmelidir. Kemik kırılmalarına ve diğer durumlara sebep olabilir.

    Meniere Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Meniere hastalığını kesin olarak tedavi edebilecek yöntem bulunmamaktadır. Meniere hastalığının kontrolünün sağlanabilmesi için çeşitli ilaç tedavi yöntemlerine başvurulur. Vertigo ataklarında ise araç tutmasında kullanılan ilaçlar tercih edilebilir. İç kulağa yapılan ilaç enjeksiyonu tedavi yöntemlerinden biridir. Tedavi için yaşam tarzında değişiklikler yapılması önerilebilir.

    Meniere Hastalığı Tanısı Nasıl Konur?

    Meniere hastalığının tanısının ortaya konabilmesi için uzman hekimler tarafından fiziki muayenenin gerçekleştirilmesi gerekir. Daha sonra hastadan rahatsızlığın öyküsü alınır. Neler yaşadığı, ne gibi sorunlarla karşılaştığı ortaya çıkartılır.

    Meniere Hastalığı İlerlediğinde Neler Olur?

    Meniere hastalığı ilerlediğinde ölümcül sonuçlar doğuran bir hastalık değildir. Ancak uzmanlar bu rahatsızlığın hayat şartlarını ciddi anlamda etkilediğinde dair belirtiler olduğunu ifade ederler. Şiddetli baş ve kulak ağrılarına neden olan meniere hastalığının erken dönemde tedavi edilmesi gerekir.

     

     
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow