hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kolesterolü düşürüyor, kolon kanserine karşı zırh görevi görüyor! Kolesterolü düşüren meyveler!

    Kolesterolü düşürüyor, kolon kanserine karşı zırh görevi görüyor Kolesterolü düşüren meyveler
    expand

    Kalbinizi korumaya yardımcı olmak için bu potasyum açısından zengin gıdalar sayesinde vücudunuzda biriken tuzla savaşabilirsiniz. Muz, somon ve avokado gibi potasyum açısından zengin yiyecekleri alışveriş listenize ekleyin ve bu süreçte tuzun zararlı etkilerini azaltarak kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Kalp sağlığını korumak için en gerekli besinlerin başında potasyum zengini besinler yer alır. İşte potasyum zengini besinler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    European Heart Journal'da yayınlanan bir araştırma, potasyum tüketiminin, özellikle yüksek tuz alımı olan kadınlarda, daha düşük kan basıncı ile ilişkili olduğunu keşfetti.

    Ayrıca, diyetlerinde bol miktarda potasyum tüketen kişilerin, en az potasyum tüketenlere kıyasla kalp krizi ve felç gibi kardiyovasküler olaylara yakalanma riskinin ortalama olarak yüzde 13 daha düşük olduğu ortaya çıktı.

     Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezlerinden çalışma yazarı Profesör Liffert Vogt, “Yüksek tuz tüketiminin yüksek kan basıncı ve artan kalp krizi ve felç riski ile ilişkili olduğu iyi biliniyor” diyor.

    Potasyum zengini besinleri beslenme rutininize dahil ederek vücudunuzu tuzun zararlarına karşı koruyabilir, kalp sağlığınızı zırh gibi koruyabilirsiniz.

    POTASYUM ZENGİNİ BESİNLER

    MUZ

    Potasyum ve magnezyum gibi minerallerden zengin olan muz, kalp sağlığından beyin sağlığına kadar birçok faydasıyla ön plana çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SOMON 
    Kalp dostu omega-3 yağ asitleriyle dolu somon, tam bir potasyum kaynağıdır.

    AVOKADO

    Sağlıklı kolesterol seviyelerini korumaya yardımcı olabilecek iyi bir tekli doymamış yağ kaynağı olan avokado, kalp sağlığının en büyük dostlarından biridir.

    PATATES 
    Patates, sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olabilecek süper bir lif, C vitamini ve beta-karoten kaynağıdır.

    YEŞİL YAPRAKLI SEBZELE

    Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, tuz içeriğiyle savaşmanıza yardımcı olmak için mükemmel bir kaynaktır. Yapraklı yeşillikler, hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilecek antioksidanlarla doludur. Aslında, koyu yapraklı sebzelerin kanserojenleri aktive eden enzimleri bloke etmede rol oynadıkları için hücreleri kanserden koruduğu gösterilmiştir.

    YEŞİL MERCİMEK 
    Kolesterolü düşürmeye ve kolon kanserine karşı korumaya yardımcı olabilecek liflerle dolu mercimek, etin yerini almak için harika bir besindir.

    BARBUNYA

    Barbunya protein ve demir açısından zengindir ve kötü kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir.

    YOĞURT

    Yoğurt, iyi bir kalsiyum ve protein açısından zengin bir kaynaktır.

    DOMATES PÜRESİ 
    Domates püresi kanserlere karşı korumaya yardımcı olduğuna inanılan vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan bir antioksidan olan fito-besleyici likopen açısından da gerçekten zengindir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YOĞURT

    Yoğurt, iyi bir kalsiyum ve protein açısından zengin bir kaynaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow