Gençleşmeye yardımcı tüyolar
Kişinin yaşlanması zamanla ortaya çıkan doğal bir süreç olmasına karşın, ciltteki yaşlılık belirtileri bir gün içinde fark edilebilir. Kişiler gözaltı şişliği, ciltteki kırışıklık gibi yıpranma ve yaşlanma göstergelerini bir gün uyandıklarında bir anda fark edebilirler.
Erken cilt yaşlanmasını ilk bulgusu çoğu zaman göz kenarı kırışıklıklarıdır.Seyrek görülen erken yaşlanma belirtileri de güneş ve yaşlılık lekeleridir. Günümüzün en önemli estetik sorunlarının başında gelen erken cilt yaşlanması vakumlu altın iğne gibi gelişen son teknoloji ve güçlü antioksidan etkileri olan serumlarla oldukça güzel sonuçlar almaktayız. Erken cilt yaşlanmasında splendid uygulaması ve hyaluronik asit içeren antioksidan serumlar etkili sonuçlar almak verir. Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç.Dr.İbrahim Aşkar konu hakkında bilgiler verdi.
Ciltte yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan değişiklikler şöyle özetlenebilir;
Güneş lekeleri veya yaşlılık lekeleri:Sıklıkla 40 yaşından sonra ortaya çıkan bu lekeler, yüz, eller, sırt ve ön kolda daha çok görülür. Açık tenlilerde daha erken görülür.
Ellerde zayıflama: Yaşlanma ile beraber kolajen lifleri azaldığı için, özellikle el sırtında cilt incelir, damarlar belirginleşir, lekeler oluşur ve deride kırışıklık hakim olur.
Göğüs dekoltesinde renk ve pigmentasyon artışı-:Bu bölgede güneş lekelerine benzer lekeler ve daha koyu lekeler oluşur.
Ciltte hassiyet artışı: İncelmiş cildin dehidratasyon ile kuru hale gelmesi, iltihabi reaksiyonla kaşıntı hissedilmesidir.
Kırışıklık, elastikiyet kaybı ve sarkma: Metabolizmanın yavaşlaması ile birlikte 30 yaş sonrası gittikçe belirginleşen ciltte elastikiyet ve sıkılık kaybı, özellikle göz çevresinde mimik kaslarının günlük binlerce kere çalışması sonucu kaz ayakları ve beraberinde gözaltı ve çevresinde sarkmalar görülmeye başlar.
Saçlarda incelme, seyrelme ve dökülme: Yaşlanma ile saç kök hücrelerinin sayısı giderek azaldığı için saçlar incelmeye veya dökülmeye başlar. Ayrıca kişiye ait genetik yapı, stres, hormonal değişiklikler, beslenme alışkanlıkları saçların seyrelme ve dökülmesinde etkili olabilir.
Doç.Dr. İbrahim Aşkar, ''Yaşlanmanın ciltteki etkilerini önlemek yada tedavi etmek için ilk önerilen cilt bakımı olur. Yaşlılık lekeleri için uzman doktor kontrolünde cilt kanseri gibi yada başka sağlık problemlerinin olmadığı netleştirildikten sonra, güneşten korunmak birinci öncelik olmalı, ayrıca oluşan lekeler için de gerekli C vitamini, alfa hidroksi asit, v.b. karışımlar ihtiva eden tedavi protokolleri uygulanır. Güneş koruyucu olarak 50 faktör güneş kremi kullanmalı ve iki saatte bir tazelenmelidir.
Ellerin nemlendirilmesi ve nemin korunması çok önemlidir. Aynı zamanda günlük işlerde kimyasallardan elleri korumak için iş yaparken, eldiven kullanımı önerilmelidir. Göğüs dekoltesi güneşten korunmalı, belirli aralıklarla nemlendirmeli, cildi güçlendirmek için C vitamini ve retinoik asitli merhemler kullanılmalıdır. Ciltteki kuruluk ve kaşıntı için dermatolog tarafından değerlendirilmelidir. Cilt hastalığı yoksa cildin nemlendirilmesi ve bol sıvı tüketimi önerilir. Ciltteki kırışıklıklar ve sarkmaların önlenmesi için, sigara ve alkol tüketiminin bırakılması önerilir. Ayrıca bol sıvı tüketimi, cildin nemlendirilmesi, yeşil çay özlü, A ve C vitaminli, retinoidli ve antioksidan içerikli merhemler kullanımı önerilir. Bölgesel olarak kırışıklık ve sarkma olan yerlere botoks ve dermal dolgu da yapılabilir. Kırışıklıklara yol açan mimik hareketlerinin azaltılması önerilir. Stres azaltıcı aktiviteler, derin nefes alma egzersizleri, yoga ve meditasyon son derece faydalıdır. Saçlarda incelme ve seyrelmeye yönelik şampuan, krem ve losyonlar, vitamin ve gıda takviyeleri önerilir. Saçların güçlendirilmesi için, A, C ve E vitamininden zengin yumurta, ıspanak, somon, yeşil çay, avokado, nar, fındık gibi besinler tüketilmelidir.''dedi.
Doç.Dr. İbrahim Aşkar, ''Cildin yaşlanmasına karşı, daha canlı, daha genç, daha parlak bir cilt elde edilmesi için, günümüzde birçok teknoloji geliştirilmiştir. Lazer uygulamaları, fraksiyonel RF (altın iğne) en sık tercih edilen yöntemler arasındadır. Fraksiyonel RF lazer uygulamalarına göre daha derine etki yapabilmesi, daha basit bir uygulama olması, hastaların uygulama sonrası önerilere daha rahat uygulayabilmesi açısından tercih nedeni olmuştur. Fraksiyonel RF ile, lazere göre cilde herhangi bir hasar vermeden direk ciltaltına rahatlıkla işlem yapılabilir. Yine lazere göre ağrısı ve acısının farkedilecek oranda az olması diğer artılarıdır.
Fraksiyonel RF ile ciltteki gözenek açıklığı, ince kırışıklıklar, elastikiyet kaybı, akne ve yara izlerini de düzelttiği için, daha genç, daha canlı, parlak bir cilt elde edilebilir. Dikkat edilmesi gereken, uygulama öncesi derinin ölü doku ve gözeneklerdeki siyah noktalardan temizlenmesi önemlidir. Bu nedenle, fraksiyonel RF uygulamadan önce hydrafacial veya benzeri cilt bakımı yapılması uygulamanın daha etkili olmasını sağlamaktadır. Splendid uygulaması ile cildin değişik derinliklerine değişen yoğunlukta, değişen sürelerde, radyofrekans enerjisi uygulanır. Bu sayede kolajen ve elastin üretimi tetiklenir. Normalde bilinen altın iğne uygulamalarından daha derine inebilen bir teknolojidir.''diye belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip ve soğuk algınlığına karşı en güçlü kalkan! Bağışıklığı güçlendiriyor: PORTAKALDAN 10 KAT DAHA ÇOK C VİTAMİNİ İÇERİYOR!
Araştırmalar Beyin İçin En Zararlı Besini Ortaya Koydu! Bol Bol Tüketenler Dikkat! Bunama Ve Bilişsel Gerileme Riskini Artırıyor
Vitamini Bol, Faydası Saymakla Bitmiyor Ama Bu Gruptaysanız Dikkatli Tüketin
Araştırma: Antibiyotik ve antiviral ilaçlar demans riskini azaltabilir
Uzman İsimden Domuz Gribi Uyarısı: Ocak Ayı İle Birlikte Pik Yapıyor