hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düz göğüslerde meme büyütme doğal görünür mü?

    Düz göğüslerde meme büyütme doğal görünür mü
    expand

    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, meme büyütme ameliyatından sonra ilk bakışta estetik olduğu anlaşılmayan, temas edilince normal bir his veren, daha kadınsı hissetmeyi sağlayan göğüslere sahip olmanın mümkün olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir meme büyütme operasyonu planlanırken mevcut meme dokusunun miktarı çok önemlidir. Küçük göğüslü kadınlarda var olan meme dokusu, implantın türü, boyutu, şekli ve yerleştirilme biçimi çok dikkatli bir şekilde hesaplanmalıdır. Eğer doğru teknik ve yaklaşımla göğüslerinizi büyütebilir, vücudunuzla orantılı, doğal görünümlü göğüslere sahip olunabilir.

    Meme impantı ve yağ enjeksiyonu uygulanabilir

    Doğal meme dokusu az olan kadınlarda silikon jel meme implantıyla birlikte yağ enjeksiyonu teknikleri de kombine bir şekilde uygulanabilir. Nano ya da mikro yağ enjeksiyonu teknikleri ile yumuşak doku eksikliği giderilebilir.

    Meme implantı kişinin var olan meme dokusuna göre kas altı ya da kas üstü kesiler açılarak meme implantı yerleştirilerek yapılabilir. Gelişen tıp sayesinde belli belirsiz izle, süt kanallarına zarar vermeden, doğala en yakın boyut ve hisse sahip meme implantı kullanılarak başarılı sonuçlar elde edilebilir. Bu seçenekte anestezi uygulaması yapıldığı için hasta hiçbir şey hissetmeden kısa süre içinde dolgun göğüslere kavuşulabilir. İyileşme süreleri giderek daha da kısalan bu ameliyatlar sonrası hasta birkaç gün içinde gündelik yaşamına geri dönebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmplantın boyutu vücudun geneliyle orantılı olmalı

    Eğer kullanılacak implant doğal memenin boyutundan daha geniş ise, implantın görünür olma ihtimali daha fazla olur. Bu nedenle muayene ve ameliyatın planlanması esnasında meme dokusu genişliği ve göğüs kafesi genişliği doğal bir meme görünümünü verecek implant boyutunun hesaplanmasına yardımcı olur. Vücut ile uyumlu boyut ve profildeki mütevazı implantlar genellikle minimum meme dokusu olan ince kadınlarda en doğal görünümlü sonuçları verir. İmplant ne kadar büyük olursa, doğal görünüme olasılığı da o kadar düşük olur.

    Doğal meme dokunuz az, göğüsleriniz giydiğiniz kendinize yakıştırmayacak kadar küçük, en önemlisi ise kendinizi mutsuz hissedecek kadar siz rahatsız ediyorsa meme büyütme estetiği yaptırmayı düşünebilirsiniz. Size en uygun prosedür, implant boyutu ve şekli konusunda ise alanında uzman bir plastik cerraha danışabilirsiniz. Eğer genel sağlık durumunuz yerinde ve estetik olarak sizi rahatsız edecek bir sorun varsa plastik cerrahınız sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow