Diş implantında 3 boyutlu dijital dönem
Rehberli dijital uygulamalar ile hekim hatasını sıfırlayan teknolojik gelişmeler, diş implantı uygulamalarında hasta konforunu en üst seviyeye çıkarıyor. Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu, Türkiye’de yeni yeni uygulanmaya başlanan “rehberli implantoloji”nin, hem riskleri azalttığını, hem de hasta konforunu inanılmaz derecede arttırdığını söyledi.
Diş hekimleri için mezuniyet sonrası eğitimler veren Vesta Premium İleri Dişhekimliği Eğitim Uygulama Merkezi’nin Eğitim Koordinatörü olan Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu, “Yeni uygulamayla, hangi tür implantın, implantların hangi noktaya, hangi açıyla ve hangi derinlikte yerleştirileceği, operasyon öncesinde bilgisayarda 3 boyutlu simülasyonlarla tasarlanıyor. Böylece en uygun implant seçiliyor, en doğru noktaya, en doğru açı, pozisyon ve derinlikte, dijital ortamda yerleştiriliyor” dedi.
Yani implant, çeneye 3 boyutlu olarak, dijital ortamda yerleştirilmiş oluyor. Daha sonra bilgisayardan alınan bu veriler sayesinde, kişiye özel bir “rehber plak” üretiliyor.
Minimum ağrı, maksimum memnuniyet
Ağıza yerleştirilen “rehber plak”, operasyon esnasındaki riskleri minimuma indiriyor ve bunun yanısıra, tedavi edilen hastaya, daha kısa süre, daha az kanama gibi bir çok avantaj sağlıyor.
Her hasta için ayrı ayrı tasarlanan ve kişiye özel üretilen “rehber plak”ların kullanıldığı yöntem sayesinde, estetik açıdan da yüksek memnuniyet elde ediliyor.
Ayrıca, operasyon esnasında diş eti kaldırılmadığı için kanama çok daha az oluyor, dikiş atılmıyor, şişme ve morarma olmuyor. Operasyon esnası ve sonrasındaki ağrıyı minimuma indiren “3 boyutlu dijijtal rehberli implantoloji”nin en önemli avantajlarından biri de, iyileşme süresinin çok hızlı olması.
Adım adım planlama
Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu’nun verdiği bilgiye göre, hastada gerçek zamanlı çalışmada, diş hekimleri operasyon esnasında bir çok anlık karar vermek zorundadır. Operasyon esnasında verilen bu kararların geri dönüşü mümkün olmamaktadır.
Oysa bu yöntem, hekimin a’dan z’ye bütün işlemleri yeniden ve yeniden planlamasını, dijital ortamda gerçekleştirdiği simülasyonlarla, en doğru kararı vermesini mümkün kılmaktadır.
Bütün bu işlemler için ihtiyaç duyulan tek şeyin 3 boyutlu dental volumetrik tomografi olduğunu söyleyen Dt. Bekerecioğlu, “Hastanın çene kemiğini her yönüyle inceleyiyor, bütün adımları tek tek hesaplıyoruz. Simülasyonda en ideal durumu tespit ederek, operasyonun adımlarını belirleyip, sonrasında güvenle ve daha kısa zamanda işlemi hasta ağzında gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Eskiden yurt dışına gönderilirdi, şimdi Türkiye’de mümkün
“İmplant uygulamalarında yeni bir ufuk açan bu teknolojik yaklaşım için eskiden, hastanın tomografisini yurtdışına gönderilirdi. Bu da hastaya ve bize; hem zaman açısından hem emek ve para açısından daha maliyetli oluyordu. Oysa şimdi hem hasta hem hekim açısından ideal bir çalışmayı burada yapabiliyoruz” diyen Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu’na göre, “ülkenin özkaynakları yurtdışına gitmemiş oluyor.”
Dt. Bekerecioğlu, Türkiye’deki dişhekimliği uygulamalarının, ileri teknoloji ve fiyat avantajıyla artık Avrupa ve Ortadoğu için bir cazibe merkezi haline geldiğini de sözlerine ekledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip misin yoksa nezle mi? Grip, nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar ne? İşte ayırt etmenin yolu
Vücutta 300'den Fazla Reaksiyonda Görevi Var! Eksikliğinde En Sık Görülen Belirti Kas Krampları... Magnezyumun Önemi
Ağız Kanseri Riski: Erkeklerde 2 Kat Fazla Görülüyor! Belirtileri Göz Ardı etmeyin...
Gözden Kaçan En Önemli Salgın! Mide Ve Bağırsak Kanserlerini Tetikliyor! Bulaş Yaşı Çocukluk Çağına Kadar İndi
Uzman İsimden Korkutan Uyarı: 2050 Yılında, Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Olacak Diye Tahmin Ediyoruz