Böbrek Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Böbrek Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Böbrek ağrısı, çeşitli rahatsızlıklara bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Böbreklerle ilgili rahatsızlıklarla ise üroloji ve nefroloji bölümleri ilgilenmektedir. Böbreklerle ilgili hastalıklara dahileye bölümünün alt bilim dalları bakmaktadır.
Üroloji bölümünün ve nefroloji bölümünün ilgilendiği rahatsızlıklar ise farklılık göstermektedir. Üroloji bölümü; böbrek taşı, mesane, prostat gibi sorunlarla ilgilenirken, nefroloji bölümü ise daha çok böbrek yetmezliği ve benzeri rahatsızlıklarla ilgilenmektedir.
Böbrek Ağrısı Hangi Bölgelerde Hissedilir?
Böbrekler karın bölgesinin arka kısmında sırta yakın bir şekilde, göğüs kafesinin altında olacak şekilde sağda ve solda olmak üzere iki tanedir. Böbrek ağrısı ise sadece sol böbrekte veya sağ böbrekte görülebileceği gibi her ikisinde aynı anda da görülebilmektedir. Böbrek ağrısı ise farklı nedenlere bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Genel olarak ise böbrek ağrısı sırt bölgesinde hissedilmektedir.
Böbrek Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?
Böbrek ağrısına dahiliye bölümünün alt dalları olarak bilinen nefroloji ve üroloji bölümlerinde bakılmaktadır. Yaşanılan böbrek ağrısına ve rahatsızlığına bağlı olarak ise gidilmesi gereken bölüm farklılık gösterebilmektedir.
Nefroloji bölümünde böbrek yetmezliği ve benzeri böbrek rahatsızlıklarına bakılmaktadır. Üroloji bölümünde ise böbrek taşı, prostat ve mesane problemlerine bakılmaktadır. Nefroloji, böbrek rahatsızlıklarıyla ilgilenen bir bilim dalıdır. Böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları alanında uzmanlaşmış olan doktora ise nefrolog veya ürolog denilmektedir.
Böbrek Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Böbrek ağrısı, böbreklerde bulunan bir rahatsızlık veya alınan bir darbeye bağlı olarak oluşabilmektedir. Böbrek ağrısı yaşayan kişilerin ise dahiliye bölümünün alt bilimleri olarak bilinen üroloji veya nefroloji bölümlerinden randevu alması gerekmektedir.
Yaşanılan rahatsızlığın türüne göre ise randevu alınması gereken bölümün değişiklik gösterebileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Böbrek hastalıklarıyla ilgilenen bilim dalları nefroloji ve üroloji olarak ifade edilebilir. Muayene ve tedavi için bu bölümlerden randevu alınması gerekmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
DOĞANIN ŞEKERİ! İçinde yok yok: Demir, C, K ve B vitaminleri... Kolajen üretimini destekliyor, cildin daha genç görünmesini sağlıyor!
'ÖLÜMSÜZLÜK OTU' OLARAK DA BİLİNİYOR! Kendisi küçük, faydaları büyük: 'Kalp sağlığını destekliyor, stres ve anksiyeteyi azaltıyor!'
Türkiye'de yaklaşık 150 bin kişi o hastalıktan muzdarip! Bu belirtilere dikkat: Koku duyusunda azalma, kabızlık, uykuda konuşma...
Zayıflamak isterken omurganızı tehlikeye atmayın!
Bebek gibi bir cildin sırrını dermatolog verdi! "Mutlaka bu besini tüketin"