hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aç kalmadan zayıflatıyor!

    Aç kalmadan zayıflatıyor
    expand

    Sağlıklı bir diyet hem fiziksel hem de zihinsel sağlığın korunmasında önemli bir rol oynar. Sağlıklı bir şekilde kilo vermeye çalışan biriyseniz, kalorisi düşük ama besleyici değeri yüksek yiyecekleri tercih etmeniz gerekir. Bazı besinler sizi tok tutarak kısa sürede zayıflamanıza yardımcı olur. İşte aç kalmadan zayıflamanın en etkili yolu...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı yiyecekleri diyet listenize ekleyerek ham az kalori almanızı hem de gerekli vitaminlerden yararlanmanızı sağlayabilirsiniz. Besin değeri yüksek ancak kalorisi düşük olan bu besinlerle fazla kilolarından kısa sürede kurtulabilirsiniz. İşte zayıflamaya yardımcı ve diyet listenizde olması gereken besinlerden bazıları...

    1-ISPANAK VE BROKOLİ

    Yeşil yapraklı sebzeler arasında çok düşük bir kaloriye sahip olan brokoli, bol miktarda su ve lif içerir. Brokoli metabolizmayı hızlandırır, sindirim ve boşaltım sistemini canlandırır. İştahı kestiği için gün boyu tok kalmanızı sağlar. Ispanak ise Ispanak sindirimi kolaylaştırır ve idrar söktürür. Her iki durumun da kilo vermede etkisi vardır. Zayıflamak ve kısa sürede incelmek istiyorsanız diyet listenizde mutlaka ıspanağa yer vermeniz gerekir. Ispanak vücudumuzdaki açlık hormonlarını azaltmaya yardımcı olur. Böylelikle ani açıklık krizlerini önlersiniz.

    2-BADEM

    Badem kilo vermenizi kolaylaştıran sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alır. Bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan zengin olması kişiyi daha uzun süre tok tutuyor. Badem, sert bir yiyecek olduğu için çiğnemesi zor oluyor ve bu durum kişinin çiğneme duygusunu tatmin ediyor. İçerisinde çok fazla lif barındıran badem, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor. Böylece sindirimi kolaylaştırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3-YEŞİL MERCİMEK

    Diyet yaparken yeşil mercimek tüketmek metabolizmayı hızlandırır ve size bol miktarda enerji verir. Yeşil mercimek iyi bir lif kaynağı olduğu için az yemenizi sağlar ve gün boyu sizi tok tutar. Mercimek bağırsaklarda ilerlerken sindirimi kolaylaştırır. İyi bir metabolizma iyi bir boşaltım sisteminden geçer. Boşaltım sisteminin iyileşmesi zayıflamayı kolaylaştırır.

    4-KİNOA

    Kinoa’nın protein içeriği yüksek olduğu için, tokluk hissi yaratır. Ayrıca, metabolizmayı hızlandırıcı zengin kalsiyum içeriğine sahiptir. Kinoa tüketmek vücuda enerji verir. Tüm bu yönleri sayesinde kinoa kişinin çabucak doymasını ve geç acıkmasını sağlıyor. Yüksek lif bulundurması sebebiyle bağırsakları çalıştırıyor. Kişiye gereken enerjiyi veren kinoa uzun süre tok tutması sebebiyle de diyet yapanların yardımına koşuyor.

    5-NOHUT

    Nohut kilo vermek isteyen herkes için harika bir besin kaynağı... Nohudun hem besin değeri yüksektir, hem de içerdiği lif yani diyet posası sayesinde uzun süreli tokluk sağlamaya yardımcı olur. Bu sebeple diyet listelerinde mutlaka yer alması gerekir. Nohut aynı zamanda sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak bağırsak hareketlerini kontrol eder. Kısa sürece vücudunuzda biriken ödemi atmanızı sağlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow