Yayınevi Nasıl Yazılır? Yayınevi TDK Doğru Yazılışı... Yayınevi Mi Yayın Evi Mi?
Yayınevi kelimesi, birleşik kelimeler arasında yer almaktadır. Yayınevi kelimesi yazılırken birleşik mi, yoksa ayrı mı yazılacağı insanların kafasını karıştırmaktadır. Yazımında çok fazla hata yapılan kelimeler arasında yayınevi kelimesi de bulunmaktadır. Doğru bir şekilde yayınevi kelimesini yazmak isteyenler, bitişik yazmaktadır. Yayın evi şeklinde ayrı yazılması durumunda, yazım yanlışı olarak görülmektedir.
Yayınevi Nasıl Yazılır?
Yayınevi kelimesi, sürekli olarak hatalı yazılmaktadır. İki farklı kelime söz konusu olduğundan, yayınevi kelimesinin yanlış yazımı ile çok fazla karşılaşılmaktadır. Yayınevi kelimesi yazılırken iki farklı kelime olarak nitelendirilmemesi gerekmekte olup bu sayede yazım yanlışlarının önüne geçilebilmektedir. Yayınevi kelimesinin doğru yazılışı ''yayınevi'' olarak kabul edilmektedir.
Yayınevi TDK Doğru Yazılışı
Yayınevi kelimesinin doğru yazılışını öğrenmek için TDK sözlüğüne bakılmaktadır. TDK sözlüğüne bakıldığında, yayınevi kelimesinin doğru yazılışının ''yayınevi'' olduğu görülmektedir. Yayınevi kelimesi yazılırken, mutlaka birleşik bir şekilde yazılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrı bir şekilde yazılan yayınevi kelimesi, yazım yanlışlarına sebebiyet vermektedir. Kelimenin yanlış yazımından uzak durmak isteyenler, yayınevi olarak yazmaktadır.
Yayınevi mi Yayın Evi mi?
Yazım yanlışı yapmak istemeyenler, yayınevi mi yoksa yayın evi mi yazacakları ile ilgili ikiye ayrılmaktadır. Türkçede iki sözcüğün yan yana gelerek oluşturduğu yeni sözcüğün nasıl yazılacağı konusunda, farklı fikirler ortaya atılmaktadır. Yazım klavuzuna göz gezdirenler, doğru kullanımın yayınevi şeklinde olduğunu görmektedir.
Yayınevi Ne Demek?
Dergilerin, kitapların ve gazetelerin hazırlandığı yerlere yayınevi denilmektedir. Yayınevlerinde içerik geliştirmek isteyen yazarların yanı sıra düzenleme ile sorumlu editörler ve farklı bir dil üzerinden çeviri yapabilen çevirmenler bulunmaktadır. Yayınevleri matbaalar ile çok fazla karıştırılmaktadır. Matbaa daha çok taslak hazırlarken, yayınevi eserin halk ile buluşmasını sağlamaktadır. Kaç adet kitap yayınlanacağı, ürünlerin ne zaman baskıya gideceği ve kitapların konularının ne olacağı, yayınevi tarafından belirlenmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı