hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Yarına umut ol'mak için Samsun'da çocuk sanat festivali

    Yarına umut olmak için Samsunda çocuk sanat festivali
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yarına Umut Ol, köy okullarında eğitimi destekleyen bir sosyal sorumluluk projesi. Hem sosyal medyadan kampanyalar başlatarak köy okullarının ihtiyaçlarını karşılıyorlar hem de her yıl farklı alanda, farklı bölgelerdeki okullara sanat-spor-bilim konulu büyük projeler gerçekleştiriyorlar. Geçen yıl gerçekleştirdikleri Diyarbakır Çınar Alabaş Spor Şenliği ve Muş Bilim Festivalinden sonra bu yıl da Samsun Asarcık’ta Çocuk Sanat Festivali gerçekleştirdiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsun Kaymakamlığı ve Samsun Asarcık Belediye Başkanı’nın da katıldığı Samsun Çocuk Sanat Festivali’nde çocuklardan, ‘kendilerini en mutlu hissettikleri an’ çizilmesi istendi. Yarına Umut Ol tarafından seçilen resimler ve çizerleri ‘Geleceğin Ressamı’ olarak ödüllendirildi. Ardından resim öğretmeni Esra Akbulut’un tüm yıl boyunca hazırladığı resim-el işi sergisine geçildi. Duvar sanatçısı Fatih Küçük’ün katılımıyla gerçekleşen çocuklarla duvar boyama etkinliğinde ise çocuklar, okulun duvarlarını özgürce boyayıp eğlendiler.

    Yarına Umut Ol ekibi, şenlik havasında geçen bu etkinliklerin temel amacının çocuklara sanatı sevdirmek  ve erken yaşta yönlendirebilmek olduğunu belirtiyor. Tüm bunlara ek olarak köyokullarında kütüphane de kuran ekip,  ellerindeki kitap ve kırtasiye malzemelerinin okullara gönderiminde büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek kargo konusunda sponsor olabilecek bir firma arıyor.

    Yarına umut olmak için Samsunda çocuk sanat festivali

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow