Vesselam Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Vesselam Kime Denir?

Vesselam kelimesi, dilimizde sıklıkla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Vesselam kelimesinin, Türkçede ünlem anlamında bir kullanıma sahip olduğu söylenebilir. Vesselam kelimesinin anlamı ise; son söz budur ve işte bu kadar olarak bilinmektedir.
Vesselam kelimesi genel olarak ise cümlelerin sonunda kullanıldığı bilinen bir kelimedir. Vesselam, Osmanlıca da kullanıldığı bilinen bir kelimedir.
Vesselam Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Vesselam kelimesi, dilimize Osmanlıcadan geçmiş olan bir kelime olma özelliğine sahiptir. Vesselam kelimesinin, işte o kadar ve artık bitti anlamlarına gelmekte olan bir kelime olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Vesselam kelimesinin sözlükte ise işte bu kadar ve son söz anlamlarına sahip olduğu bilinmektedir. Vesselam kelimesi, Osmanlıca da cümlelerin sonunda kullanılan bir kelime olma özelliğine sahiptir. Vesselam kelimesine Osmanlıca metinlerde ve mektuplarda sıklıkla rastlamak mümkün olmaktadır.
Vesselam Kime Denir?
Vesselam kelimesi, söylenildiği kişiye selam olsun manası taşımaktadır. Vesselam ifadesinin özellikle peygamberler için kullanıldığını söylemek mümkündür. İslam peygamberi olan Hz. Muhammed (s.a.v) için isimden sonra aleyhisselam veya aleyhisselatüvesselam şeklinde zikredilmesi gerekmektedir. Vesselam kelimesinin genel olarak ise Osmanlıca da cümlenin bitiminde kullanıldığı ifade edilebilir.
Osmanlı zamanında yazılan mektupların sonuna da vesselam ifadesinin eklendiğini söylemek mümkün olmaktadır. Mektupların sonuna yazıldığı bilinen vesselam kelimesinin, karşı tarafa selam göndermek amacıyla yazıldığını söylemek de mümkün olmaktadır.
Kuran'ı Kerim'de Vesselam Kelimesi
Vesselam kelimesi, Kuran'ı Kerim'de de yer aldığı bilinen bir kelimedir. Kuran'ı Kerim'de, Taha suresinde yer aldığı ifade edilebilir. Kelimenin anlamı, esenlik ve doğru yolu tutanların olsun anlamına sahip olmakta olan bir kelimedir. Zamanla vesselam kelimesi, cümlelerin sonuna eklenerek bir ünlem halini almıştır. Edebi eserlerde ise sıklıkla sözün özü budur demek için kullanılmakta olan bir kelimedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bakan Ersoy: Kültürle büyümeye, tarihimizle geleceğe yürümeye devam ediyoruz
Tarih, doğa ve lezzetin buluştuğu Edirne, gezginlerin uğrak noktası oluyor
Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle tiyatro sahnesinde tarih yazıyoruz
Edirne Gezi Rehberi | Tarih, doğa ve lezzetlerin şehri yeniden keşfedilmeyi bekliyor
Göbeklitepe Roma'da rekor kırdı