Taassup Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Taassup Ehli Kime Denir?

Taassup, isim olarak değerlendirilen, bağnazlık demektir. Taassup kelimesi de bütün kelimeler gibi anlam ve içeriği merak edilenler arasındadır. Arapça kökenli olduğu bilinen taassup kelimesi, Arapça, ta’assub olarak ifade edilmektedir. Kelimeler, anlam, içerik ve kökenlerine göre değerlendirilmektedir.
Kökeninden aldığı etkileşimle Türkçe' ye katılan pek çok kelime bulunmaktadır. Taassup kelimesi de dilimize Arapçadan katılmış bulunmaktadır. Taassup, sözlük anlamı mutaassıp olarak da tanımlanabilmektedir. Her iki anlamda da bağnazlık çağrışımı bulunmaktadır.
Taassup Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Taassup, bağnaz demektir. Bağnazlık ise bir fikre gereğinden fazla ve körü körüne bağlanmak demektir. Bağnazlar, iyi ya da kötü yanlarını düşünmeden savundukları fikirde ayak direrler. Taassup kelimesi TDK sözlükte, bağnazlık olarak ifade edilmektedir. Arapça kökenli bir sözcük olduğu ve Arapça kullanımının Ta’assub olduğu görülmektedir.
Körü körüne bağlanılarak değişmeyen fikir sahiplerine bağnaz denilmektedir. Bağnaz, olarak tanımlananlar savunduğu fikirden olumlu-olumsuz yönlerini düşünmeden vazgeçmezler. Böyle olunca taassup ehli olarak tanımlananlar kimlerdir merak edilmektedir.
Taassup Ehli Kime Denir?
Taassup ehli olarak bilinenler mutaassıp şeklinde tanımlanan kişilerdir. Asabiyet ruh halini tanımlayan taassup sözcüğü, siyaset ve din konularında etnil içerik kazanmış bulunmaktadır. Milliyet, siyaset ve din konusunda fanatik derecede muhafazakârlık ifade etmektedir. Taassup ehli, husumet derecesine varacak şekilde din ve ahlaki konularda bağnazlık göstermektedir. Taassup ehli olarak tanımlanan mutaassıp kişiler din, ahlak, milliyet ve siyaset konularında fanatizm derecesinde tutku göstermektedir.
Taassup ehli ya da sahibi ne demektir sorusuna cevap verebilmek için öncelikle ne anlama geldiğini bilmek gerekmektedir. Taassup ehli, din, ahlak, siyaset ve milliyet gibi konularda derin bağlılık gösteren kişiler demektir. Taassup ehli, bir kelime öbeğidir ve birden fazla kişiyi ifade etmektedir. Yani taassup ehli olarak tanımlanan topluluk demektir. Görüşlerine hasımlık derecesinde bağlı olarak diğer kişiler ve fikirlere kapalı oldukları bilinmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bakan Ersoy: Kültürle büyümeye, tarihimizle geleceğe yürümeye devam ediyoruz
Tarih, doğa ve lezzetin buluştuğu Edirne, gezginlerin uğrak noktası oluyor
Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle tiyatro sahnesinde tarih yazıyoruz
Edirne Gezi Rehberi | Tarih, doğa ve lezzetlerin şehri yeniden keşfedilmeyi bekliyor
Göbeklitepe Roma'da rekor kırdı