Söz Gümüşse Sükut Altındır Atasözünün Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
Günlük konuşma dili içerisinde birçok atasözü ve deyim kullanılmaktadır. En fazla kullanılan atasözlerinden birisi de söz gümüşse sükut altındır olarak bilinmektedir. Söz gümüşse sükut altındır atasözü, cümle içerisinde oldukça fazla kullanılmakta olan bir atasözü olarak bilinmektedir.
Söz Gümüşse Sükut Altındır Atasözünün Anlamı Nedir?
Söz gümüşse sükut altındır sözü, konuşulan söz ne kadar değerli olsa bile sessizlik daha değerlidir anlamına gelmektedir. Söylenen sözün değeri yüksek bile olsa sessizlik ondan daha değerlidir. Söylenenler ve konuşulanlar insanın başına çoğu zaman sorun açabilir. Bu durumda ise kişinin söylediklerine dikkat etmesi daha doğru olacaktır.
Söz gümüşse sükut altındır sözü, insanların konuşmalarına dikkat etmeleri gerektiğine dair söylenmekte olan bir söz olarak bilinmektedir. Konuşulan söz her ne kadar değerli olsa bile söylenmeyen söz daha büyük bir değere sahip olarak ifade edilebilir.
Söz Gümüşse Sükut Altındır Atasözünün Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle
Söz gümüşse sükut altındır atasözü, sessizliğin konuşmaktan daha değerli olduğu anlamına gelmektedir. Bazı durumlarda insanların söylediği sözler önemli gibi görünse bile aslında bir şey söylememeleri daha da büyük bir önem taşımaktadır.
Söz gümüşse sükut altındır atasözü cümlelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Susmanın anlamının büyük ve değerli olduğunu ifade etmek için kullanılmaktadır.
Söyleyeceklerini kendine saklamalısın. Söz gümüşse sükut altındır. Bunu unutmamalısın. Cümlesi ise söz gümüşse sükut altındır sözünün cümle içerisinde nasıl kullanıldığına örnek olarak verilebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kariye Chora: Kiliseden Camiye Bir Dönüşüm Hikayesi kitabı yayımlandı
Krepen Pasajı’nın tarihini anlatan kitap yayımlandı
Guns N' Roses İstanbul Konseri Tarihi ve Bilet Fiyatları: Guns N' Roses İstanbul Konseri Ne Zaman, Biletler Satışa Çıktı mı?
Anita Taylor'ın 'Moonraker' sergisi VISION ART PLATFORM'da!
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?