Sofistike Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Sofistike Cümle İçinde Kullanımı...
Entelektüel bir kelime olarak bilinen sofistik sözcüğü pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Özellikle de yazılı kaynaklarda ya da başka alanlarda sık karşımıza çıkan bir sözcüktür.
Sofistik kelimesi, Fransızca kökenli bir kelime olarak bilinen felsefi bir sözcüktür.
Sofistike Ne Demek?
Sofistike kelimesinin anlamı ise, Türk Dil Kurumu’nda, ‘bilgicilik’ olarak biliniyor. Aynı zamanda daha genel anlatımlar sayesinde felsefi bir düşünce akımı olarak da nitelendirilebilir. Felsefeyi öğretmek amacı ile gezgin olan ve tüm dünyayı gezen kişiler için sofistik denir.
M.Ö. Yunan dönemine kadar dayanan sofistik kelimesi, aslında bir çeşit felsefi yaklaşımdır. Bu yaklaşıma göre, felsefeyi anlatmak gezen ve isteyen kişiler için sofistik sözcüğü değerlendirilebilir. Kısa anlamı bakımından ise, TDK’ya göre bilgicilik olarak bilinir. Aynı zamanda bu kelime ise, safsata ya da yanıltıcı olarak da karşılık buluyor.
Sofistike TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Sofistike kelimesi, TDK sözlüğüne göre iki farklı anlama gelir. Her iki anlamı da günlük hayat içinde değerlendirilen bir sözcüktür.
Sofistike kelimesi, TDK’ya göre iki farklı anlam ifade ediyor. Bu anlamlar ise;
- Çok gelişmiş, çok özel ya da çok karmaşık olan,
- Çok yapmacık davranan kişi ya da kişiler anlamına gelir.
Sofistike Cümle İçinde Kullanımı
Entelektüel temel yapısı olan hem sofistik hem de sofistike kelimesi, bu anlamları nedeni ile kullanabilir. Özellikle de bazı sanat akımları için farklı cümlelere uygun bir şekilde de ele alınır. Herhangi bir sanatsal yönü de anlayabilmek için sofistik veya sofistike kelimesi de kullanılabilir. Sofistike kelimesi ile ilgili verilebilecek örnek cümleler ise şunlardır;
- Konuyu öğretmen çok sofistike bir şekilde anlattı.
- Onu dinlerken sofistike bir durumun içinde olduğumu anladım.
- Ayşe, sofistike bir kişiliğe sahip olduğu için onunla anlaşamıyorum.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı