Siyah Zeytin Nasıl Yazılır? Siyah Zeytin TDK Doğru Yazılışı... Ayrı Mı Birleşik Mi?
Herkesin severek yediği siyah zeytin oldukça popüler bir yiyecektir. Bu lezzetli kahvaltılık ürünü yazılışı da son derece önemlidir. Çünkü siyah zeytin zaman zaman bitişik şekilde yazılmaktadır. Ancak bu yanlış olarak bilinmelidir.
Bunun nedeni ise siyah zeytin ayrı bir şekilde yazılır. Bundan dolayı siyah zeytin kesinlikle ayrı yazılmalıdır ve buna dikkat etmek önem arz eder.
Siyah Zeytin Nasıl Yazılır?
Farklı kelimeler ile yeni kavramlar ortaya çıkarmak mümkündür. Bunlardan biriside siyah zeytin olarak dikkat çekmektedir. Bunun için iki ayrı kelimeyi kullanmak lazımdır. Bunların birisi siyah iken diğeri ise zeytin şeklindedir. Zaten siyah bir renktir ve zeytin ise ürünün adıdır. Bu ikisini ayrı şekilde yazarak siyah zeytin ortaya çıkar.
Siyah Zeytin TDK Doğru Yazılışı Nedir?
Türk Dil Kurumu ile kelimeler hakkında önemli bilgilere ulaşmak mümkündür. Bunlar arasında kelimelerin yazımı buradan net olarak öğrenilebilir. Siyah zeytin için burada bilgiler görme şansıda vardır. TDK'ya göre 'siyah zeytin' yazımı doğru bir yazımdır. Bunun dışında bir yazım görürseniz eğer yanlış olduğunu anlamanız lazımdır. Buna muhakkak dikkat ederek hareket etmelisiniz.
Siyah Zeytin Ayrı mı Birleşik mi?
Siyah zeytin hiçbir durumda bitişik şekilde görülmez. Çünkü bu sözcük ayrı şekilde yazılması ile ilgi çeker. Aksi halde siyah zeytinin yazılışını yanlış öğrenme şansı vardır. Bunun yanında yapılan en büyük hata 'siyahzeytin' yazımı olarak bilinmektedir.
Siyah Zeytin Cümle Örnekleri
- Kahvaltıda en çok sevdiğim ürün siyah zeytindir.
- Siyah zeytin alırken iri olmasına dikkat ediyorum.
- Son yıllarda siyah zeytin tüketimi giderek daha çok arttı.
- Siyah zeytin lezzetli olmasının yanında son derece faydalı olarak da bilinir.
- Bakkala bugün yeni gelen siyah zeytin önceki zeytin kadar güzel değildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı Padişahları sırası, tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı