Sitcom Ne Demek, Türkçesi Nedir? Sitcom Dizi Örnekleri...
Sitcom, İngilizce kökenli bir kelimedir ve Türkçede de sık sık kullanılır. Sitcom, kelime anlamı olarak durum komedi anlamına gelmektedir.
Sitcom Ne Demek, Türkçesi Nedir?
Sitcom, İngilizce bir kelimedir fakat dilimize yerleşmiş olduğundan sık sık kullanılması ve duyulması mümkündür. Sitcom, durum komedisi anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu öncelikle radyo çıkışlı bir tabir olsa da televizyonda ve sinemada da kullanmak mümkündür. Sitcomlar bir nevi komedi dizileridir. Sitcom diziler yurtdışında yarım saat kadar sürerken ülkemizde daha uzun olması mümkündür.
Sitcom Dizi Örnekleri
Sitcom dizi örneklerine bakmak gerekirse yabancı ve Türk dizileri olarak ayırmak mümkündür. Yabancı sitcom dizi örnekleri arasında The Office, Brooklyn Nine Nine, Friends, Seinfeld, How I Met Your Mother ve Two And Half Men yer alır. Broke Girls, Modern Family, Cheers, Peep Show, The Big Ban Theory, Community, The Cosby Show ve Chuck dizileri de sitcom türünde çekilmiştir. Türk dizilerinden ise sitcom türüne örnek olarak Kaynanalar, Bizimkiler, Sıdıka, Ruhsar, Baskül Ailesi, Ayrılsak da Beraberiz, Dadı, Yedi Numara, Tatlı Hayat ve En Son Babalar Duyar dizilerini örnek verebiliriz.
Sitcom Dizisi Ne Demek?
Sitcom dizileri durum komedisi tarzında çekilmiş dizilerdir. Bu dizileri diğerlerinden daha kısa süreli ve komedi dizisi olarak değerlendirmek mümkündür. Öncelikle radyo tabanlı olarak ortaya çıkmış olan sitcom sonrasında televizyon yapımlarında da kullanılmaya başlanmıştır. Sitcom dizileri kısa süreli komedi dizileri olarak da düşünmek doğru olur.
Sitcom Tarzı Nedir?
İngilizce dilinden gelen sitcom durum komedisi demektir. Televizyon sektöründe sitcom türünde birçok dizi ve televizyon programı vardır. Sitcom tarzı olan yapımlar komedi tarzında olan yapımlardır. Genelde ev ya da iş yerlerinde geçer ve bazen animasyon şeklinde de çekilebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...