hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şiraz nerede? Alparslan Büyük Selçuklu Şiraz neresi oluyor? Şiraz hangi ülkede, şimdi adı neresi?

    Şiraz nerede Alparslan Büyük Selçuklu Şiraz neresi oluyor Şiraz hangi ülkede, şimdi adı neresi
    expand

    TRT 1'de yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları yanı sıra dizide geçen yerler de merak ediliyor. Her pazartesi ekrana gelen dizide Şiraz yeri merak uyandırdı. İşte Şiraz hakkında bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şiraz yeri Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin mevkiileri arasında yer alıyor. Peki ama Alparslan dizisindeki Şiraz şimdi nerede?

    Şiraz (Farsça: شیراز,), İran'ın en büyük beşinci şehri ve Fars Eyaleti'nin yönetim merkezidir.

    Şiraz şehri, İranlılar'ın anavatanı olan Fars bölgesinin -ki İran halkı ve dili de adını buradan alır- merkezinde bulunması, eski eserleri ve bozulmamış kent dokusuyla ayrıca çevresindeki bağlarıyla ve ünlü şaraplarıyla İran'ın en güzel ve en çok turist çeken şehirlerinden birisidir. Yüzyıllar boyunca bir kültür ve sanat şehri olarak bilinen Şiraz, 'İran'ın kültür başkenti' 'şairler şehri' ve 'güller şehri' gibi unvanlara sahiptir.

    Günümüzde Şiraz, bulunduğu Fars bölgesinin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biridir. Çevresinde büyük ve gelişmiş bir kent olmaması nedeniyle dışarıdan çok göç alıp büyümüştür. Bir buçuk milyona yakın nüfusuyla İran'ın altıncı büyük kentidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow