Şerh Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Şerh Koymak Ne Demek?
Şerh kelimesi son zamanlarda sık sık farklı kaynaklar üzerinde geçen kelimelerden biri haline gelmektedir. Şerh genel anlam bütünlüğü içerisinde ayırma olarak anlatılmaktadır.
Açma, ayırma ya da parça üzerinde yarma olarak ifade edilen kelimelerden biridir. Farklı kelime anlamı olarak hukuki bir terim şeklinde de kullanımı bulunmaktadır.
Şerh Ne Demek?
Şerh kelimesi günlük hayatta sık kullanımı olmayan sözcüklerden biridir. Bu şekilde pek çok kişi kelimenin anlamını öğrenmek için farklı kaynaklara yönelmektedir. Şerh kelimesinin anlamı ise ayırma ya da yarma olarak geçmektedir. Şart koşmak anlamına da gelen şerh kelimesi Arap ülkelerinde de sık sık geçen sözcüklerinden biri şeklinde ifade edilir.
Geçmiş zamanlardan günümüz Türkçesine kadar uzanan kelimelerden biri şerh kelimesidir. Bu kelime genel anlam bakımından ayırma ya da herhangi bir şeyi açma şeklinde nitelendirilmektedir. Yarma anlamına da gelen kelimeler arasında yerini almaktadır. TDK içerisinde de geçen kelimelerden biri olarak kullanılmaktadır. Şerh kelimesi ayırma, yarma ya da bir şekilde parçasından çıkarma şeklinde ifade edilmektedir.
Şerh Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Şerh kelimesi TDK sözlük anlamı içerisinde bir şeyden ayırma olarak nitelendirilir. Genel olarak kelimenin doğrusunu öğrenmek ve bu şekilde cümle içerisinde kullanmak isteyen kişiler şerh kelimesini ayırma ya da bir şey üzerinde yarma olarak geçirmektedir.
Şerh Koymak Ne Demek?
Şerh koymak hukuki alanda da geçen kelimelerden biridir. Bir şeye şerh koyularak bu şeyi diğer parçalardan ya da bölümlerden ayırmaya yardımcı olmaktadır. Kişiler genel olarak eşya üzerinde şerh koymaktadır.
Şerh Hangi Alanlarda Geçmektedir?
Şerh kelimesi hukuki terimlerden biridir. Şerh koyma olarak da ifade edilen bu kelime anlam bakımından bir şeyden ayırma ya da diğer parçalardan ayrı bir şekilde kullanma olarak geçmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı