"Sarmal" sergisi yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın açılış sergisi Sarmal, yoğun ilgi nedeniyle 21 Ocak’a kadar uzatıldı. 13 Eylül’de açılan Sarmal’ı şu ana kadar 55 bine yakın kişi gezdi. Sarmal Sergisi toplam 403 parça; sikke, heykel, resim, fotoğraf, video art gibi farklı eserlerden oluşuyor.
İstiklal Caddesi’nde 1964 yılından bu yana faaliyet gösteren Yapı Kredi Kültür Sanat binası, Eylül 2017’de 4 yıl süren yenileme çalışmalarından sonra tamamı Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan oluşan bir sergiyle açıldı.
Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği “Sarmal” sergisi, Yapı Kredi’nin koruyucu koleksiyonerlik anlayışını ve kültür sanat birikimini yansıtıyor. Tamamı Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan oluşan sergide toplam 403 parça; sikke, heykel, resim, fotoğraf, video art gibi farklı eserlerden oluşuyor.
Karagöz koleksiyonundan antik sikkelere, modern resimden güncel sanata, gölge oyunu figürlerinden Selahattin Giz’in fotoğraflarına geniş bir yelpazede eserlerin yer aldığı “Sarmal”da ilk kez sergilenen eserler de bulunuyor. Bunlardan; ilk Türk kadın ressam Mihri Müşfik’in otoportresi ve 3. Selim’in müzik defteri, kültür sanat sakinleri ile ilk kez buluşuyor. Estergon Kalesi’nin sancağı ve İstiklal Caddesi’nin sesinin üç boyutlu halinin görülebileceği eserler de sergide öne çıkıyor.
( Bruno Barbey, Avrasya Maratonu, 2009 )
12 başlık altında toplanan ve eski - yeni, geçmiş - gelecek kavramları çerçevesinde tasarlandığı için “Sarmal” adı konulan sergi, eserlerinin çeşitliliği ve tarihsel dönemlerinin farklılığıyla geniş bir yelpaze sunuyor. Günümüz şairleri ve yazarlarının bu eserlerle iletişim kurarak çağımızın sorunlarını kendi yorumlarıyla tartışmaya açtıkları sergi, bir bakıma kurumun yayıncılık alanındaki çalışmalara da atıfta bulunuyor.
İstiklal Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarına rağmen açıldığı 13 Eylül tarihinden bu yana 55 bine yakın kişinin gezdiği Sarmal, 21 Ocak tarihine kadar ücretsiz olarak gezebilirler.
Serginin ziyaret saatleri:
Pazartesi - Cuma: 10:00 - 19:00
Cumartesi: 10:00 -18:00
Pazar: 12:00 - 18:00
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı