hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağdan kaçıncı parmak? Nişan yüzüğü hangi parmağa takılır? Nişan yüzüğü hangi ele takılır? Kim Milyoner sorusunun cevabı!

    Sağdan kaçıncı parmak Nişan yüzüğü hangi parmağa takılır Nişan yüzüğü hangi ele takılır Kim Milyoner sorusunun cevabı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında nişan yüzüğüyle ilgili bir soru soruldu. Yarışmacı bir hayli zorlandı. Kenan İmirzalıoğlu da soruyu duyduktan sonra parmaklarını sayarak yanıtı bulmaya çalıştı. İşte Kim Milyoner Olmak İster yarışmasındaki Nişan yüzüğü sorusu...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Alyans''ın sözlük tanımına göre, avuç içleri kendisine dönük ve parmak uçları yukarı bakacak şekilde ellerine bakan biri için ''nişan''da taktığı alyans, sağdan kaçıncı sıradaki parmağındadır?

    A) Üçüncü
    B) Dördüncü
    C) Yedinci
    D) Sekizinci

    Evlilikten önce birbirlerine söz vermek için taraflar söz ve nişan yapmaktadır. Evliliğe giden bu yolda taraflar öncesinde yüzük takmaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde nişan yüzüğünün hangi ele ve hangi parmağa takılacağı merak edilmektedir. 

     Kadınlarda ve erkeklerde yüzük aynı şekilde takılmaktadır. Evlilikte sol elin yüzük parmağına takılması gereken yüzükler nişanda sağ elin yüzük parmağına takılmaktadır. Nişan yüzükleri kadınlarda ve erkeklerde sağ elin yüzük parmağına takılmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow