Sabır Acıdır Meyvesi Tatlıdır Atasözünün Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
Bir atasözü, geçmiş zamanda büyüklerimizin yaşadığı tecrübeler doğrultusunda söylediği sözler ile oluşmaktadır. Yani atasözleri bir durum için ya da bir kişi için kullanılabilir. Sabır acıdır meyvesi tatlıdır herkes tarafından bilinen bir atasözümüzdür. Günlük yaşamda karşımıza çıkabilecek olan bu atasözü, bir durumu belirtmek, anlatmak için kullanılır.
Sabır Acıdır Meyvesi Tatlıdır Atasözünün Anlamı Nedir?
Bu atasözümüz beklenmesi gereken bir durumun sonunda güzel şeyler olacağını anlatmak için söylenmiştir. Sabır acıdır meyvesi tatlıdır atasözümüz, sabretmek oldukça zordur, beklemek zor ve zahmetli bir iştir ancak sonucunda güzel şeyler olacaksa beklemeye değer anlamını taşır. Zor zamanların, beklemenin sonunda elbet güzel zamanlarda gelecektir, istenilene ulaşılacaktır.
Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle
Sabır acıdır meyvesi tatlıdır atasözünün en kısa ve öz açıklaması sabrederek güzel sona ulaşılır şeklindedir. Sabreden kişiler mutlaka muradına erer. Örnek cümle içinde kullanımı ise aşağıdaki gibidir.
Elbet bir gün mükafatını alacaksın bekle, sabır acıdır meyvesi tatlıdır.
Sabır Acıdır Meyvesi Tatlıdır Atasözü Hangi Durum ya da Kişi İçin Kullanılır?
Sabır acıdır meyvesi tatlıdır atasözü bir durumu anlatmak için kullanılır. Bir kişi eğer sabrederse, sonucunda güzel şeyler elde eder. Beklemenin mükafatını alır. Bekleyişinin sonunda istediğine kavuşur.
Sabır Acıdır Meyvesi Tatlıdır Atasözünün TDK Açıklaması Nedir?
Sabır acıdır meyvesi tatlıdır atasözünün Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alan açıklaması, sabır zor iştir ancak sonucu güzeldir şeklindedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı