hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rock dünyasının en önemli isimlerinden Bruce Dickinson, İstanbul’da!

    Rock dünyasının en önemli isimlerinden Bruce Dickinson, İstanbul’da
    expand

    45 yıllık müzik hayatının yanısıra yazar, pilot, senarist, BBC’de 8 yıl süren bir radyo programının yapımcısı, işadamı, eskrimci ve dünyanın en büyük rock yıldızlarından biri: Heavy metalin efsanevi grubu Iron Maiden’ın solisti Bruce Dickinson, Mart 2024’te çıkardığı yepyeni solo albümü “The Mandrake Project”in Avrupa turnesi kapsamındaki final konseri için Türkiye’ye geliyor! Bruce Dickinson’ın, KüçükÇiftlik Park’ta 19 Temmuz’da solo kariyerinde İstanbul’da vereceği ilk konserde ön grup olarak “Malt” grubu sahne alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    The Mandrake Project turnesinde Bruce Dickinson’a gitarda Roy Z, davulda Dave Moreno, basgitarda Tanya O’Callaghan ve klavyede Mistheria’dan oluşan grubu eşlik edecek. Dickinson ve grubu İstanbul konserinde yeni ve eski şarkıların bir arada yer aldığı bir set-list çalacak.

    65 yaşındaki çok yönlü müzisyen, Rock camiasında Freddy Mercury’den sonra opera salonlarında boy gösteren ikinci isim oldu. Aynı zamanda havacılığa olan tutkusu ile de tanınan ve grubu Iron Maiden’ın turnelerinde seyahat ettikleri uçağın pilot koltuğunda yer alan İngiliz müzisyen, uzun yıllar tarifeli bir havayolu şirketinde de pilot olarak çalıştı.

    1994 yılında kendi kullandığı uçak ile Saraybosna’ya inen ve burada konser veren Bruce Dickinson, yaşanan Bosna-Hersek katliamına kamuoyunun dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bu konserin hikayesini anlatan “Scream For Me Sarajevo” belgeseli 2015 yılında yayınlanmıştı. “Elm Sokağı Kabusu 5” filminin müziklerine de imza atan müzisyen, Discovery Channel için hazırladığı uçaklarla ilgili bir belgeselin sunuculuğunu da üstlenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow