Rahmet Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Rahmet Etmek Ne Demek?
Rahmet kelimesi gün içerisinde kullanımı bulunan bir kelimedir. Kelime anlamı da genel olarak nimet ile lütuflandırılmak olarak açıklanmaktadır. Pek çok kaynak üzerinde farklı bir anlam ve açıklama bulunmaktadır.
TDK sözlüğü içerisinde de geçen bu kelime Arapçadan zamanla Türkçeye geçmiştir. Bağışlanmak veya lütufta bulunulma durumları şeklinde de yorumlanmaktadır.
Rahmet Ne Demek?
Rahmet kelimesinin anlamı bağışta bulunma ya da insanlara verilen bir çeşit lütuf olarak değerlendirilmektedir. Çoğu kişi kelimenin anlamına göre cümle kurmaktadır. TDK içerisinde de geçen bu kelime lütufta bulunulması olarak yorumlanmaktadır. Rahmet ifadesi herhangi bir şey için ödüllendirilme olarak yorumlanmaktadır.
Rahmet kelimesi Arapça içerisinde geçen ve son zamanlarda Türkçede de yer alan sözcüklerden biri olarak kullanımı bulunmaktadır. Rahmet kelimesinin asıl anlamı ise Allah'ın yarattığı her varlık ve nimete şükretme olarak açıklanmaktadır. Rahmet kelimesi bir çeşit bağış ya da lütuf anlamları da taşımaktadır. Kelime genel bir ifade ile kullanıldığı alana göre şekillenmektedir. Rahmet kelimesi insanlara verilen lütuf olarak da bilinmektedir.
Rahmet Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Rahmet kelimesi TDK üzerinde bağışta bulunma ve Allah'ın yarattığı her varlığı gözetmesi olarak anlamlandırılmaktadır. Lütuf kelimesi ile eşdeğer kelimelerden biri şeklinde cümle içerisinde geçmektedir.
Rahmet Etmek Ne Demek?
Rahmet etmek bir kişiye lütuflandırmak ya da ödüllendirmek şeklinde bilinmektedir. İnsanoğlu rahmetlendirilen en değerli varlık olarak bilinmektedir. Bu nedenle Allah tarafından pek çok durum ve koşulda rahmetlendirilmektedir. Rahmet kelimesi şükretmek ile ifade edilen kelimelerden biridir. Bu şekilde kelime daha geniş kapsamlı kullanılmaktadır.
Kimlere Rahmet Edilir?
Allah'ın yarattığı tüm varlıklar verilen bu rahmetten yararlanmaktadır. Bu nedenle Allah'a rahmet edilir. Bu bir çeşit şükretme ifadeleri arasında yer almaktadır. İnsanlar şükretmek için rahmet kelimesini kullanmaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı