Prestij Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Prestij Kaybetmek Ne Demek?
Dilimize yabancı olan dillerden geçen pek çok kelime bulunur. Bu kelimeleri duyduğumuz zaman bazen anlamlarını bilmiyoruz.
Prestij kelimesi ise, o kelimelerden sadece bir tanesidir. Hayatımızda sıkça kullandığımız kelimeler arasında yer alan prestij kelimesinin anlamı merak ediliyor.
Prestij Ne Demek?
Prestij kelimesinin kökeni ise, Fransızca olarak bilinir. Fransızcadan dilimize geçen pek çok kelime vardır. Bu kelimelerden birisi de prestij kelimesi olarak bilinir. Prestij kelimesinin anlamı, saygınlık anlamına gelir. Saygınlık kelimesinin yerine de zaman zaman prestij kelimesi kullanılır. Saygınlık kelimesi ise, prestij kelimesinin yerine kullanılır.
Prestij Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Dilimizde çok fazla kullanılan kelimeler içinde yer alan prestij kelimesi ile ilgili TDK sözlüğünde bulunan prestij sahibi olmakla ilgili bilgi de yer alır. Türk Dil Kurumu yani TDK sözlüğüne göre prestij kelimesinin kökeni de Fransızcadır. Bu kelime, Fransızcada ki prestige kelimesinden türetildi. Prestij kelimesinin anlamı ise, TDK'ya göre ise, saygınlık olarak bilinir. Aynı zamanda da saygınlık kelimesinin örnek cümlesi de yine TDK sözlüğünde bulunur.
TDK'ya göre prestij sahibi olmak demek ise saygınlık sahibi olan kişi anlamına gelir. Çevresi tarafından her zaman saygı ile karşılanan ve saygınlık kazanan kişi ile prestij sahibi denir. Bu kelime, çok uzun zamandır dilimizde sıkça kullanılıyor. Prestij kelimesinin Fransızcadaki karşılığı prestige şeklinde bilinir.
Prestij Kaybetmek Ne Demek?
Prestij kaybetmek, saygınlık kaybetmek anlamına gelir. Halk arasında prestij kaybetmek sözü, üstünlüğünü ve saygınlığını yitirmek anlamına gelir. Bu deyim, itibarı modernleşmiş hali ve sarsılmanın biraz gevşetilmiş anlamına gelir. Prestij kaybetmek, saygınlığını kaybetmek anlamına geliyor. Bu nedenle de bazen prestij ile saygınlık kelimesi birbirinin yerine kullanılabiliyor. Dilimizde saygınlık ve prestij kelimeleri TDK’ya göre aynı anlama gelir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İşte Osmanlı Padişahları sırası, tahtta kalma süreleri! Fatih Sultan Mehmet'ten sonra tahta çıkan padişah... Babadan oğula Osmanlı padişahları kimler?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...