Outdoor Ne Demek, Türkçe'si Nedir? Outdoor Giyim Ve Outdoor Etkinlikler Nedir?

Outdoor, internet sitelerinde, online satış yapan mağazalarda ve çeşitli etkinliklerde sık sık karşılaştığımız kelimelerin başında geliyor. Out ve door sözcüklerinin birleşmesiyle oluşan outdoor kelimesinin sözlük anlamı kapının dışında kalanlardır. Birden fazla anlamı olan kelime mimaride ise yapı dışı demektir.
Outdoor Ne Demek?
Şehirden uzakta, tabiat ile baş başa yapılan etkinliklere outdoor denir. Bununla birlikte başta kar gözlüğü ve şişme montlar olmak üzere, doğa sporları için özel olarak tasarlanmış kıyafetler de outdoor giyim olarak tanımlanmaktadır.
Outdoor Kelimesinin Türkçesi Nedir?
Outdoor kelimesinin tam olarak Türkçe karşılığı olmamakla birlikte birçok kaynakta ''açık hava'' olarak tercüme ediliyor. Outdoor, mimaride ise dış mekan manasında kullanılmaktadır.
Outdoor Giyim Nedir?
Outdoor giyim kategorisinde yer alan kıyafet ve aksesuarların ortak özelliği, diğer kıyafetlere göre çok daha dayanıklı kumaşlardan imal edilmesidir. Zorlu doğa koşulları göz önünde bulundurularak üretilen kıyafetler su geçirmez ve vücut ısısını dengede tutar.
Şişme yastık, çadır, dokunmatik eldiven, çelik termos ve ilk yardım battaniyesi gibi aksesuarlar da outdoor giyim kategorilerinde satışa çıkarılıyor.
Outdoor Etkinlikler Nedir?
Outdoor etkinliklerin başında ailecek de yapılabilen piknik ve barbekü partileri geliyor. Kayak, yüzme, balık tutma ve kamp da hem Türkiye'de hem de dünya genelinde en çok tercih edilen outdoor etkinlikleri arasında yer almaktadır.
Diğer outdoor etkinlikleri ise şu şekilde sıralanabilir:
Trekking, Dağcılık, Bahçe Bakım İşleri, Rafting, Kaya Tırmanışı ve Bisiklet.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bakan Ersoy: Kültürle büyümeye, tarihimizle geleceğe yürümeye devam ediyoruz
Tarih, doğa ve lezzetin buluştuğu Edirne, gezginlerin uğrak noktası oluyor
Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle tiyatro sahnesinde tarih yazıyoruz
Edirne Gezi Rehberi | Tarih, doğa ve lezzetlerin şehri yeniden keşfedilmeyi bekliyor
Göbeklitepe Roma'da rekor kırdı