Malik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Malik Kime Denir?
Dilimizin öz ve farklı kökenli olan sözcükleri için bir veya birden çok tanım bulunur. Özellikle TDK baz alınarak sözcükler hakkında geniş bilgiler elde etmek mümkündür. Buna göre malik sözcüğü sahip ve iye gibi anlamlara sahip olmasıyla karşımıza çıkar. Daha doğrusu bir şey üzerinde sahiplik hakkı olması malik sözcüğü ile ifade edilir.
Günlük dilde karşımıza çıkan her kelime son derece merak konusudur. Çünkü kelimeler sahip oldukları anlamlara göre cümlelerde yer alırlar. Bunun için malik sözcüğü de son derece merak çekmesiyle ünlü olmuştur. Bu sözcük sahip ve iye şeklinde tanımlanır.
TDK'ya göre malik tanımı şöyledir;
- Bir şeye sahip olan,
- İye,
- Bir şey üzerinde iyelik hakkı bulunan.
Malik Kime Denir?
Bir şey üzerinde hakkı olan ve sahip olan kişilere malik denilmektedir. Örneğin bir eve sahip olan kişinin o ev için malik olduğu söylenebilir. Zaten malik sözcüğü iye ve sahip olarak tanım bulur.
Malik Kelime Kökeni Nedir?
Malik sözcüğü Arapça kökenli olarak karşımıza çıkar. Zaten birçok kelimenin dilimize Arapçadan geçtiği bilinir. Malik kelimesi de bu kategoride yer alan bir sözcüktür. Arapça kökenli olan bu kelime zamanla Türkçe içerisinde yer etmiştir.
Malik sözcüğü bazı kişiler tarafından isim olarak ta kullanılmaktadır. Tabi Malik ismini çok az kişi kullanır ve yaygın bir isim değildir.
Malik İle Alakalı Cümleler
Malik sözcüğü birçok cümlede geçerek zaman zaman karşımıza çıkabilir. Bu gibi durumlarda cümlenin anlamını öğrenmek için malik sözcüğünün anlamını bilmek gerekir. Buna göre cümlenin anlamı rahat bir şekilde bilinir.
- Kat maliki olan kişiler aralarında anlaşarak çözüm yoluna ulaştılar.
- Bir eve malik olmak için yıllardır çalıştım.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...
Yıldırım Yanılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü?