Maalesef TDK yazılışı… Maalesef nasıl yazılır, ‘malesef’ mi, ‘maalesef’ mi?
‘Maalesef’ TDK yazılışı en çok aratılan kelimeler arasında bulunuyor. Kelimenin yazılışında bir veya iki ‘a’ harfi kullananlar Türk Dil Kurumu’nun kelime için verdiği örnekleri araştırmayı sürdürüyor. Peki, maalesef nasıl yazılır, ‘malesef’ mi yoksa ‘maalesef’ mi?
Türk Dil Kurumu her kelimenin doğru yazılışını örneklerle resmi internet adresinde yer alan sözlükten paylaşıyor. Bazı kelimelerin birleşik ve ayrı yazımı bazı kelimelerinse nasıl yazıldığı sıklıkla karıştırılabiliyor. Yazılışı en çok karıştırılan kelimelerden biri de “maalesef” oldu. İşte TDK’nın bu kelimeyle ilgili verdiği örnekler…
MAALESEF TDK YAZILIŞI: MAALESEF NASIL YAZILIR?
Türk Dil Kurumu’na göre “üzülerek söylüyorum ki, ne yazık ki” anlamlarına gelen bu kelime “maalesef” şeklinde yani iki tane “a” harfi kullanılarak yazılır.
TDK’nin kendi adresinde verdiği örnek cümle ise şöyle: Hatta maalesef bu sevgide bir çok içliği bile vardır.
Farklı örneklerle kelimenin doğru ve yanlış kullanımına yer verilecek olursa…
“Maalesef çok çalışmama rağmen istediğin notu alamadım” DOĞRU KULLANIM
“Malesef çok çalışmama rağmen istediğim notu alamadım” YANLIŞ KULLANIM
Buna göre bu kelimeyi tek “a” harfi ile kullanmak yanlış kullanım oluyor. Bu nedenle kelimeyi yazarken iki tane “a” harfinin kullanılması gerekiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...
Yıldırım Yanılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü?