Lebaleb Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Lebaleb Cümle İçinde Kullanımı...
Ağzına kadar dolmuş olarak anlamı doğrultusunda lebalep kelimesi kullanılır. Örneğin herhangi bir alanda insan kalabalığı lebalep kelimesi ile ifade edilir. Yani belli bir insan sayısının yine belli bir alanı doldurmuş olduğunu gösterir. Diğer yandan tıklım tıklım kelime grubu üzerinden de aynı anlama sahiptir. Hem canlı hem de cansız varlıklar konusunda ortak şekilde kullanılabilir.
Lebaleb Ne Demek?
Farklı biçimlerde ele alınarak lebalep kelimesi ifade edilir. Günlük yaşamda hala yaygın olarak kullanılan önemli sözcüklerden biridir.
- Ağzına kadar dolmuş olarak
- Tıklım tıklım ya da tıka basa dolu
- Kalabalık
Bu şekilde farklı seçenekler üzerinden ifade edilse bile, ortak şekilde belli bir kalabalığı anlatır.
Lebaleb TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Lebalep kelimesi Türk Dil Kurumu kapsamında kalabalık bir durumu ifade eder. Genelde ağzına kadar dolmuş olarak sözcük grubu üzerinden kullanılır. Belli bir alanda canlı ya da cansız varlıkların kalabalık yarattığı durumdur. O yüzden tıka basa veya tıklım tıklım gibi ikilemeler doğrultusunda da aynı anlamı ile kullanılır. Kökeni Farsçadan gelen bu kelime, aynı anlamı ile Türkçede önemli bir yere sahiptir. Her ne kadar günlük hayatta kalabalık kelimesi daha fazla kullanılsa bile, gerekli görüldüğü yerlerde lebalep kelimesi de değerlendirilir.
Lebaleb Cümle İçinde Kullanımı
Özellikle kalabalık alanları ifade etmek konusunda lebalep kelimesi cümle içerisinde değerlendirilir.
‘’Her yer lebalep dolu içeri girmemiz mümkün değil.’’
‘’Yemeğin içi birçok karışım ile lebalep doldurulmuş.’’
‘’Kavanoz lebalep dolu ve içinde birçok farklı ürün mevcut.’’
Bu şekilde farklı örnek cümleler üzerinden lebalep kelimesi kullanılabilir. Ortak şekilde ise belli bir durum içinde bulunan kalabalık etkiyi anlatır. Günlük hayatta çok fazla kullanılan bir kelime olmaması ile beraber, özellikle yazılı eserlerde ve kaynaklarda çok sık rastlanır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...
Yıldırım Yanılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü?