Laboratuvar Nasıl Yazılır? Laboratuvar Tdk Doğru Yazılışı... Labarotuar Mı Laboratuvar Mı?
Yazılışı ile beraber okunuşu üzerinden en çok karıştırılan kelimeler arasında laboratuvar sözcüğü geliyor. Bu sebepten dolayı yazım hatası çok sık yapılan laboratuvar kelimesi için, internet üzerinden bilgi alınmaya çalışılmaktadır. Özellikle hem sesli hem de sessiz harf hatası üzerinden gerçekleşen durumlar için, Türk Dil Kurumu üzerinden verilen bilgi doğrultusunda doğrusunu öğrenmek mümkün.
Laboratuvar Birleşik mi yazılır, Ayrı mı Yazılır?
Yazım hatası en fazla yapılan ve aynı zamanda en çok merak edilen kelimeler içerisinde laboratuvar geliyor. Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit bu kelimenin doğru yazılışı, ‘Laboratuvar’ şeklinde öne çıkmaktadır. Yani doğru yazılışı içerisinde, ‘v’ harfinin kullanılması gerekmektedir. Ayrıca bazen labaratuvar şeklinde, ‘o’ harfi yerine, ‘a’ harfi kullanabiliyor. Buna çok dikkat edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Laboratuvar (Doğru)
Laboratuar (Yanlış)
Labaratuvar (Yanlış)
Görüldüğü şekilde yazılan ilk kelimede olduğu gibi cümle içerisinde ya da amaca uygun tek başına laboratuvar sözcüğü kullanmak mümkün. Özellikle hem eğitim konusunda hem de günlük yaşam içerisinde farklı zamanlarda kullanılan önemli kelimeler içerisinde yer alır.
Labarotuar mı Laboratuvar mı?
Bu kelime üzerinden yapılan en büyük yazım hatası, ‘v’ harfi üzerinden gerçekleşir. Türk Dil Kurumu eşliğinde alınan bilgiler doğrultusunda, bu kelimenin doğru yazılışı ise, ‘Laboratuvar’ üzerinden ele alınmaktadır. Bilimsel ve teknik araştırmalar konusunda içerisinde araç ve gereçlerin bulunduğu yapıya laboratuvar denir. Okul ve hastane ile beraber birçok farklı yerde bulunan en önemli yapılar içerisinde gelmektedir.
‘’Okulun laboratuvarı gerçekten çok güzel oldu.’’
‘’Bugün laboratuvar testleri çıkıyor.’’
‘’Üniversitenin birçok farklı laboratuvar bölümü bulunmaktadır.’’
Bu şekilde anlamı ile beraber cümle içerisinde veya tek başına laboratuvar kelimesini kullanmak mümkün. Eğitim hayatı ile beraber pek çok hastalık konusunda gün içerisinde yaygın kullanılan kelimelerden biridir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İşte Osmanlı Padişahları sırası, tahtta kalma süreleri! Fatih Sultan Mehmet'ten sonra tahta çıkan padişah... Babadan oğula Osmanlı padişahları kimler?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...