Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Atasözünün Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…

Türk - İslam kültüründe komşuluk, en az dostluk ve akrabalık kadar önem taşır. Bu nedenle, başta Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır olmak üzere, komşuluk hakkında söylenmiş birçok atasözü ve deyim günlük hayatta sıklıkla kullanılmaktadır.
Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Atasözünün Anlamı Nedir?
Komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözü, yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu vurgular. Bu atasözünde geçen ''kül'' ifadesi, yapılacak en ufak bir yardımın bile komşuluk ilişkilerini geliştireceği anlamına gelir.
Komşuluk ilişkilerinde birlik ve yardımlaşma esastır. Bunun gerçekleşmesi içinse aynı apartmanda hatta aynı mahallede yaşayan kişilerin birbirleriyle irtibat halinde olması gerekir. Günümüzde teknolojinin etkisiyle komşuluk ilişkileri zayıflamış olsa da, birçok yerde, komşular kaza ve afet gibi durumlarda tam bir dayanışma örneği sergilemeye devam ediyor.
İnsan toplumsal bir varlık olduğu için belli başlı sorunlarla tek başına mücadele etse bile, çabası her zaman sonuç vermez. Bu nedenle ailesi, akrabaları ve arkadaşları dışında komşularının da desteğine ihtiyaç duyar. Bu destek hem maddi hem manevi olabilir. Önemli olan zor günlerde yan yana olabilmek ve zorluklarla birlikte başa çıkmaktır.
Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Atasözünün Cümle İçinde Kullanım
''Yardıma ihtiyacınız olursa bizi arayabilirsiniz, sonuçta komşu komşunun külüne muhtaçtır.''
Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır ile Eş Anlamlı Atasözleri
1- Ev Alma Komşu Al
2- Birlikten Kuvvet Doğar.
3- Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var
4- Nerede Dirlik Orada Birlik
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle tiyatro sahnesinde tarih yazıyoruz
Edirne Gezi Rehberi | Tarih, doğa ve lezzetlerin şehri yeniden keşfedilmeyi bekliyor
Göbeklitepe Roma'da rekor kırdı
Septimius Severus’un heykel başı ve pişmiş toprak levhalar anavatanında
Osmanlı Padişahları sırası, padişahların tahtta kalma süreleri! Sırasıyla Osmanlı'da tahta çıkan padişahlar... Osmanlı'da dönemler: duraklama, gerileme dönemi