Kemal Aslan'dan "Bu Daha Başlangıç/ Direniş" sergisi
Gezi Direnişi'nin simgelerinden biri haline gelen "Gitarcı ve Toma" fotoğrafına imza atan Kemal Aslan'ın, Attila Durak'ın küratörlüğü, Ayşegül Özmen'in tasarımlarıyla "Bu Daha Başlangıç"/Direniş Sergisi"nde bir araya gelen fotoğrafları 10 günde 2 bin 458 kişi tarafından ziyaret edildi.
Açıldığı günden beri ziyaretçilerden yoğun ilgi gören ve farklı ses, görüntü, grafiti, görsel yerleştirmelerle desteklenen sergi, 30 Temmuz 2014 tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi'nde.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
Her yaştan, her dilden, her renkten insanın kendisini ifade etme, hesap sorma, hayallerine sahip çıkma paydasında buluştuğu Gezi Direnişi'nin 1. yılını geride bıraktığımız bu günlerde, direnişin en önemli etkisi olan "sanatı sokağa çıkarma" bütün somutluğuyla o günleri unutturmamaya ve farkındalığı arttırarak yayılmaya devam ediyor.
Gezi sürecinde müzisyenlerin, ressamların, heykeltıraşların, performans ve fotoğraf sanatçılarının, yönetmenlerin ve kendini farklı disiplinlerde ifade eden sanatçıların sokaklara döküldüğü, eserlerini daha yakından izleme, dokunma ve hissetme fırsatları sundukları bu atmosferde, Kemal Aslan da, Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde "Bu Daha Başlangıç"/Direniş Sergisi" ile deklanşöre bastığı en unutulmaz anları bir araya getirdi.
Attila Durak'ın küratörlüğü, Ayşegül Özmen'in tasarımlarıyla oluşturulan ve farklı ses, görüntü, grafiti, görsel yerleştirmelerle desteklenen sergi açıldığı günden itibaren 2 bin 458 kişi tarafından ziyaret edildi.
Ziyaretçileri, izlemenin ötesinde, üretken bir katılımcıya dönüştüren sergide kullanılan bütün materyaller (fotoğraflar, videolar, animasyonlar ve sesler) özel bir web uygulaması ile dijital platforma taşınarak, serginin daha geniş kitlelere ulaşımına olanak sağlanıyor.
Aynı zamanda "Bu Daha Başlangıç/Direniş Sergisi"nin en dinamik ve katılımcı yanı ise tüm dünyayı online olarak bu sürece dahil eden #benimicingezi kampanyası.
Barış, kardeşlik, adalet, sevgi, saygı, dayanışma, eşitlik, özgürlük, yaşam hakkı ve onur kavramlarının yer aldığı bu kampanya, herkesi en yakın hissettiği kavramı seçmeye, dilerse kendi kavramını üretmeye ve bu kavramlarla çektiği fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak Gezi Direnişi'nin kendisi için ne ifade ettiğini göstermeye davet ediyor.
Kolektif bir yaratıcılığa sahip olan "Bu Daha Başlangıç/Direniş Sergisi", Gezi'nin nasıl devam edeceğine dair meseleye de odaklanıyor.
"Kapitalizm, gölgesini satamadığı ağacı keser" diyen Gezi ruhuna, "Sinirlenince çok güzel oluyorsun Türkiye'm "diyen Gezi zekâsına ve "Yeter artik ya polis çağıracağım" diyen Gezi mizahına atıfta bulunan sergi, direnişe devam edenlere referansını, "Bu Daha Başlangıç/Direniş Sergisi"nden alan yaratıcı bir yeni yol öneriyor.
Kemal Aslan'ın objektifi ve tanıklığıyla tüm süreçleri ölümsüzleştirdiği, Attila Durak'ın küratörlüğü, Ayşegül Özmen'in tasarımlarıyla, milyonların sahip çıktığı Gezi Direnişi'ni konu alan "Bu Daha Başlangıç/Direniş Sergisi"; 30 Temmuz tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi'nde ziyaret edilebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'KİM MİLYONER OLMAK İSTER?' SORUSU: Geçmişi 16. yüzyıla dek uzanan, Osmanlı mutfağında hangi adla da bilinen bir helva çeşidi vardır?
KİM MİLYONER OLMAK İSTER SORUSU! Sputnik 1 uydusunu 1957'de Dünya yörüngesine göndererek 'Uzay Yarışı'nda öne geçen hangisi olmuştur?
KİM MİLYONER OLMAK İSTER SORUSU! 2023'te Brezilya'daki hapishanede bekçi olarak kullanılan hayvan hangisidir?
Osmanlı Padişahları sırası, Osmanlı'da tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
Kariye Chora: Kiliseden Camiye Bir Dönüşüm Hikayesi kitabı yayımlandı