Karma Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Karma Nasıl İşler?
Karma, pek çok insanın varlığına inandığı kozmik bir gerçek şeklinde karşımıza çıkıyor. Karmayı bazı kişiler ise, bakış açılarına göre enerjisel bir bir şekilde yorumlarken, bazı görüşler de bunun dini bir durum olduğunu ifade eder. Gündelik hayatımızda 'karma' kelimesini çok sık bir şekilde kullanmasak da, bazı durumlarda karşımıza sık çıkan ifadeler arasında geliyor.
Karma Ne Demek?
Karma kelimesinin kullanım alanı olarak; yapılan herhangi kötü ya da iyi bir fiilin evren tarafından size geri dönüşünün olması anlamına da gelir. Enerji yasasında ise, din ve felsefe görüşlerinde sıkça duyduğumuz bir kelimedir.
Karma Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Karma kelimesi; Sanskrit diline göre "eylemek, yapmak, harekete geçmek" anlamına gelen "kri" sözcüğünden türetilmiştir. Yanına farklı sözcüklerin eklenmesi ile birlikte farklı terimlerin oluşmasını sağlayan "karma"; armik plan, karma yasası, k ve karmik telafi gibi pek çok farklı başlıklara açılmıştır. Karmanın sık kullanıldığı görüşler de; Hinduizm, Budizm, Sihizm, Jainizm, Taoizm ve teozofidedir.
Karma Nasıl İşler?
Karmanın asıl ifade etmek istediği olgu ise; zihinsel ve fiziksel sürdürülen her türlü eylemin bir sonucunun bulunmasıdır. Karma anlayışına göre ise, yapılan ya da düşünülen her eylemin sonucunda; bu yaşantıda ya da sonraki yaşantıda etki eder ve bu bir kuraldır. Her düşünce ve eylem ya da düşünce, fiziksel ve zihinsel olması fark etmeden hayatımızın bir yerinde etkisini kesinlikle göstermek zorundadır.
Karma yasasına göre kısa ve öz bir şekilde açıklamak gerekirse, her yaşamın daha önceki hayatlarda yapılan eylemlerin bir sonucu olarak belirmesi olarak yaşanır. Bunun sonucunda ise, kişilerin yaptığı hiçbir hareket sonuçsuz kalmaz ve kişinin kaderinde etki eder. Karma yasası, aynı türden öğretilerin karşılaştırılması anlamına da gelir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı