İsim Eş Anlamlısı Nedir? İsim Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?
İsim kelimesinin aynı anlamı üzerinden değerlendiren eş anlamlı sözcüğü, günlük yaşamda da yaygın şekilde kullanılır. Aynı zamanda isim sözüne karşılık olarak bir eş anlamlı sözcük öne çıkmaktadır. Taşınmış olduğu anlam kapsamında yazılışları farklı ve anlamları aynı olarak değerlendirilir. Öne çıkan bu anlamı ile beraber aynı zamanda tek başına veya cümle içerisinde farklı yerlerde kullanılabilir.
İsim Eş Anlamlısı Nedir?
Eş anlamlısı en çok merak edilen kelimeler içerisinde isim sözcüğü gelmektedir. Özellikle günlük hayatın yaygın kelimeleri içerisinde yer alması ile beraber, aynı anlamı üzerinden değerlendirilecek bir sözcük bulunmaktadır.
- Ad
Yukarıda verilen kelime isim sözü ile beraber aynı anda mı üzerinden kullanım imkanı tanımaktadır. Böylece arka arkaya dile getirilen cümleler için anlam bütünlüğü bozulmadan kullanım fırsatı verir. Aynı zamanda yine aynı cümle içerisinde eşit anlamı düzeyinde değerlendirme şansı tanımaktadır.
İsim Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?
Türkçede birçok farklı kelimenin mutlaka eş anlamlı karşılıkları bulunur. Bu konuda bazı kelimelerin bir tane bazıların ise birden fazla eş anlamlı sözcükleri yer almaktadır. İsim kelimesi adına ise kullanılabilecek olan eş anlamlı sözcük olarak, ‘ad’ kelimesi bulunmaktadır.
‘’Benim adımı babam koymuş.’’
Bu şekilde yukarıda öne çıkan anlamı ile beraber isim ile ad sözcükleri farklı yerlerde değerlendirilebilir.
İsim Ne Demek?
Canlı varlıkları, yerleri ya da mekanları ile aynı zamanda eylemleri niteleyen ve belirten kelimeler isim olarak bilinir. Bu şekilde öne çıkan anlamı ile beraber özellikle canlı varlıklar için daha fazla değerlendirildiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda aynı anlam üzerinden taşımış olduğu ifade kapsamında, isim ve ad sözcükleri eşit olarak değerlendirilebilir. Bu iki kelime üstelik günlük yaşamda da aynı yoğunlukta anlamı ile beraber farklı yerlerde kullanılır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı Padişahları sırası, tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı