İfşa Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? İfşa Etmek Ne Demek?
Gizli bir durumu açığa çıkarmak ya da ortaya dökmek ifşa olarak ifade edilir. Günlük yaşamda sık kullanılan yaygın kelimeler içerisinde yer alır. Aynı zamanda herkese yayma veya belli bir durumu ilan etme gibi anlamlar üzerinden değerlendirilir. Kökeni Arapça olan bu kelime Türkçe üzerinde aynı anlamı ile çok fazla değerlendirilen sözcüklerden biridir. Bir durum yaşandığı zaman bunu açığa çıkarmak ve başkalarının da öğrenmesine sebep olmak gibi anlamları üzerinden değerlendirilir
İfşa Nedir?
Belirli bir durumu ortaya dökmek ve açığa çıkarmak ifşa olarak ifade edilir. Genelde söylenmesi veya dile getirilmesi istenmeyen bir durumu başkalarının da öğrenmesi olarak öne çıkar. Herkese yayma ve ilan etme olarak da anlatmak mümkün. Günlük yaşamda çok fazla hoş karşılanmayan bir yapıya sahiptir. Çünkü başkalarının bilmemesi gereken bir durumu ortaya dökülmesi olarak değerlendirilir. Olumlu ya da olumsuz şekilde amaca uygun anlamı üzerinden kullanılabilir.
İfşa TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
İfşa kelimesi Türk Dil Kurumu açısından açığa çıkarmak ve ortaya dökmek olarak anlatılır. Alternatif anlamı ile beraber ilan etme ve yayma olarak değerlendirilir. Herhangi bir konunun topluluk içerisinde yayılmasına ve onların da öğrenmesine sebep olmaktır. Özellikle gizli olan bir durumun ortaya çıkması şeklinde anlatmak mümkün. Sır olarak kalması gereken olayları başkalarının da öğrenmesidir.
İfşa Etmek Ne Demek?
İfşa kelimesinden türeyen ifşa etmek sözcük grubu aynı anlam ile değerlendirilir. Yani gizli bir şeyi açığa vurmak, ortaya çıkarmak, ilan etmek, yaymak ya da afişe etmek şeklinde anlatılır. Gizli kalması gereken olayların ve durumların daha fazla kişiye ulaşması şeklinde ifade etmek mümkün. Cümle içerisinde veya tek başına günlük yaşamda sık kullanılan kelimelerden biridir. Gizli kalan pek çok olayım başkaları tarafından bir anda ortaya çıkarılmasıdır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı Padişahları sırası, Osmanlı'da tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!