Hoş Bulduk Nasıl Yazılır? Hoş Bulduk TDK Doğru Yazılışı... Hoş Bulduk Mu Hoşbulduk Mu?
Bir yere gidildiği zaman karşı taraf hoş geldin der. Özellikle misafirliğe gidildiği zaman hoş geldin tabirini duymak son derece normaldir. Buna karşılık olarak ise hoş bulduk demek lazımdır. Tabi bu tabirin yanlış yazımı zaman zaman karşımıza çıkar. Yani bunu 'hoşgeldin' şeklinde bitişik yazanlar bulunur. Doğal olarak bu şekilde bir yazım yanlıştır.
Hoş Bulduk Nasıl Yazılır?
Hoş bulduk için bitişik yazımın mümkün olmadığı söylenebilir. Bu tabirin sadece hoş bulduk olarak bilinen yazımı mevcuttur. Bunun haricinde bir yazım bulmak mümkün değildir.
Hoş Bulduk Bitişik mi Ayrı mı Yazılmalıdır?
Hoş bulduk için bitişik yazımın yapılması yanlıştır. Doğal olarak bunun için ayrı yazılması daha doğru olur. Zaten bu tabir karşınıza çıktığı yerlerde ayrı şekilde görülür. Yani hoş bulduk olarak bilinen yazım tek doğrudur.
Hoş Bulduk TDK Doğru Yazılışı
TDK ile hoş bulduk tabirini daha net görmek mümkündür. Buda karşımıza kavramın ayrı şekilde çıktığını görmeye yarar. Türk Dil Kurumu için bu tabir için verilen yazım 'hoş bulduk' şeklindedir.
Hoş Bulduk mu Hoşbulduk mu?
Hoş bulduk için bazı kişiler hoşbulduk şeklinde bir yazım yapmaktadır. Ancak bu yanlıştır ve böyle yazmaktan vazgeçmek gerekir. Bunun için hoş bulduk yazarak doğru bir yazım yapılması tavsiye edilir.
Hoş bulduk tabiri dilimizin belki de en çok kullanılan tabirleri arasında yer alır. Çünkü bu tabirin çoğu yerde ve hatta gün içinde sıkça kullanılması normaldir. Buda doğru yazımı bilmenin daha önemli olduğunu gösterir. Doğru yazım her zaman için hoş bulduk olarak bilinir ve bunun dışına çıkılmaz.
Hoş Bulduk İçin Cümle Örnekleri
- Bizi güler yüzle karşıladıkları için hoş bulduk dedik.
- Hoş bulduk demek görgü kuralları içerisinde yer alır.
- Birisi size hoş geldin dediği zaman ona hoş bulduk diyebilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı Padişahları sırası, Osmanlı'da tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!