hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Himalayan Kedisi Özellikleri Nelerdir? Himalayan Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

    Himalayan Kedisi Özellikleri Nelerdir Himalayan Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Genelde evde bakılan evcil hayvanlar arasında kediler ön plana çıkıyor. Şirin ve sevimli halleri, komik tavırları ile birçok değişik kedi olduğunu söylemek mümkün. Bunlar içerisinde özellikle himalayan kedi cinsinin popüler olduğunu söylemek gerekir. O yüzden birçok kişi bu kedinin özellikleri ile beraber bakımı konusunda bilgi almaya çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Himalayan Kedisi Özellikleri Nelerdir?

     

     Şirin görüntüsü ve farklı özellikleri ile beraber himalayan kedisi en çok tercih edilen evcil hayvanlar içerisinde geliyor.

     

     - Genel olarak orta ve büyük kedi türleri içerisinde yer alırlar.

     - Kafa yapıları yuvarlaktır.

     - Kulakları küçüktür.

     - Mavi gözlere sahiplerdir.

     - Tatlı görünümleri vardır.

     - Mavi, siyah, tarçın ve sarı ile beraber çikolata rengi üzerinden bir karşıma sahiplerdir.

     

     Öne çıkan bu özellikleri ile beraber himalayan kedileri önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda eğlenceli ve oynamayı seven, hareketli kedi türleri içerisinde geldiğini ifade etmek mümkündür.

     

     Himalayan Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

     

     Diğer kedi türlerinde olduğu gibi aynı şekilde himalayan kedisinin de bakımı ortak biçimde ele alınır. Yemek kabının karnını doyuracak kadar doldurmak önemli bir yere sahiptir. Mutlaka suyun ılık olduğundan emin olmak en önemli hususlar içerisinde yer alır. Ayrıca uzun ve hassas tüylere sahip olduğu için bu konuda günlük bakımının yapılması da önemlidir. Kedi kumunun temiz olması konusunda ısrarcı hayvanlar içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Genelde pis kum olduğun zaman kullanmaz. Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu için düzenli olarak kedi kumunun temiz tutulması önemlidir. Genelde ılık ve sıcağa yakın su üzerinden banyo yapabilirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     Himalayan Kedisi Karakter Özellikleri

     

     Himalayan kedileri oldukça akıllı ve zeki hayvanlar arasında yer alır. Oyunu seven kediler olması ile beraber aynı zamanda umursamaz hayvan türleri içerisinde gelir. Yatmayı ve uyumayı seven hayvanlar olması ile beraber, kuruldukları köşede saatler boyunca dinlenebilirler. Ayrıca sahiplerine karşı bağlı bir hayvan olmaları ile beraber, ev içerisinde sahiplerinin peşine takılıp gezerler. Yüksek ses ile beraber müzikten pek hoşlanan hayvan değillerdir. Bu sebepten dolayı çocukları çok fazla sevmeyen hayvan türleri içerisinde yer alır. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow