Gülsüm İsminin Anlamı Nedir? Gülsüm İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
Gülsüm isminin anlamı, yuvarlak yüzlü, güzel demektir. Gülsüm ismi de pek çok isim gibi merak uyandıran isimlerdendir. Çocuğuna isim vermek isteyenlerin gözdeleri arasında bulunan Gülsüm ismi, ilk sıralarda bulunmaktadır. Gülsüm, Türkiye’de oldukça fazla sayıda kullanılmaktadır. İsim arayışında olanlar için Gülsüm, anlamı ve çağrışımı güzel isimler arasındadır.
Doğacak bebeğine isim arayan ya da kullandığı isimden mutlu olmayanlar için tercih nedeni olabilmektedir. Gülsüm ismi kullananlar naif, zarif olurlar, kolay kırılan bir o kadar da girişken ve sevgi doludur.
Gülsüm İsminin Anlamı Nedir?
Gülsüm, Türkiye’ de yoğun olarak kullanılan bir isimdir. Gülsüm isminin anlamı ise, düzgün hatları olan, güzel kadın demektir. Ayrıca Gülsüm ismi Hz. Peygamber (S.A.V) kızlarından birinin adıdır. Arapça kökenli Gülsüm adının Kur’an’da geçip geçmediği de ayrıca merak konusudur. Fakat yapılan incelemeler sonucunda Gülsüm’ün Kur’an’da geçmediği görülmüştür. Çağrışım güzelliği, anlamı ve kulağa hoş gelişi nedeniyle aranan isimlerdendir. Gülsüm, geçmişten günümüze yoğun olarak kullanılan bir isimdir.
Gülsüm İsmi Kur’an’da Geçer mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
Gülsüm Arapça kökenli bir isimdir. Kur’an’da geçmemektedir. Gündelik yaşamda sıklıkla kullanıldığı görülen Gülsüm adı kız ismi olarak kullanılmaktadır.
Gülsüm isminin TDK sözlük anlamı ise; Yuvarlak hatları bulunan güzel yüzlü olarak görülmektedir. Kız çocuk ismi olarak kullanılan Gülsüm, çok kullanılmasına rağmen caiz değildir. Gülsüm adını taşıyanalar, yuvarlak yüzlü ve düzgün hatlı güzel anlamıyla Gülsüm, herkes için çekici gelebilmektedir. Çağrışımı gülümsemeyi anımsatan Gülsüm ismi bu anlamıyla dahi tercih edilebilmektedir.
Gülsüm adı genel olarak Ümmü-Gülsüm şeklinde kullanılmaktadır. Ümmü ise, umut veren, uğur getiren olarak tabir edilmektedir. Hem Umut veren, mutluluk getiren anlamı hem de Hz. Peygamberin kızının adı olması dolayısıyla tercih edilen isimler arasındadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...