Espri Nasıl Yazılır? Espri TDK Doğru Yazılışı... Espiri Mi Espri Mi?
Yazılışı ve okunuşu bakımından Türkçede birçok farklı kelime yanlış şekilde ele alınmaktadır. Bunlardan biri olarak espri kelimesi öyle çıkıyor. Bu kelimenin doğru yazılışı ise internet üzerinden yaygın biçimde araştırılmaktadır. Kelimeleri kullanırken yanlış okumak ya da yanlış yazıp değerlendirmemek için, mutlaka doğrusunu öğrenmek gerekir. Özellikle birçok kelime var ki çoğu zaman yanlış şekilde ele alınarak kullanılır.
Espri Nasıl Yazılır?
Yanlış okunan ya da yazılan, ayrıca en merak edilen kelimeler arasında espri geliyor. Türkiye'de bilindiği gibi genel olarak sessiz harflerin arasına sesli harf gelir. Ancak bazı kelimelerin arasında sesli harf bulunmaz. Bu sebepten dolayı Kelimenin doğru yazılışı, ‘Espri’ şeklinde öne çıkar.
Espri TDK Doğru Yazılışı
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit bu kelime için doğru yazılışı, ‘Espri’ biçiminde ifade edilmektedir. İnce anlamlı, güldürürken düşündüren cümleler ya da kısa sözler espri olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda birçok farklı konu üzerinden espri amacına uygun şekilde kullanılmaktadır.
Espiri mi Espri mi?
Türkçede yanlış yazılan ve yanlış okunan birçok farklı kelime bulunur. Bunlar içerisinde özellikle yaygın biçimde yanlış ele alınan kelimelerden biri olarak espri öne çıkıyor. Özellikle, ‘p’ ile ‘r’ harfi arasında ‘i’ olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu bağlamda kelimenin doğru yazılışı şekilde ele alınabilir;
Espri (Doğru)
Espiri (Yanlış)
Görüldüğü üzere ilk yazılan kelime ile beraber espri doğru şekilde ele alınmaktadır. Özellikle zekice düşünülmüş ve ince ayrıntılı biçimde güldüren durumlar espri olarak ifade edilir. Bu kelimeyi doğru yazılışı eşliğinde tek başına ya da cümle içinde kullanmak mümkündür.
‘’O gerçekten espri yapmaktan duramıyor.’’
‘’Ben bu espriye gerçekten hiç gülmedim.’’
Bu şekilde birçok farklı cümle değerlendirilmek suretiyle espri kelimesi kullanılabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri? Kuruluş Osman'a Çeyiz yoluyla katılan beylik!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...