İyi Ki Doğdun Nasıl Yazılır? İyi Ki Doğdun TDK Doğru Yazılışı... İyi Ki Doğdun Mu İyiki Doğdun Mu?

İyi ki doğdun kelimesinin nasıl yazıldığını öğrenmek isteyen kişiler sıklıkla internetten araştırma yapar. Bu kelimenin doğru yazımı iyi ki doğdun şeklindedir.
Türkçede -ki hem bağlaç hem de ek olarak kullanılır. Özellikle de -ki eki ya da bağlacı olan kelimelerin nasıl yazıldıkları birçok kişi tarafından merak edilir. Bir kişiye iyi ki doğdun mesajı atacaksanız ya da pastanın üzerine yazdıracaksanız bunun doğru olması önemlidir. Her ne kadar bazı kişiler iyiki doğdun gibi bir yazım yapsa da bunun doğrusu iyi ki doğdun şeklinde olmalıdır.
İyi ki Doğdun TDK Doğru Yazılışı
Türk Dil Kurumuna göre iyi ki doğdun kelimelerin hepsinin ayrı yazılması ile doğru yazılmış olur. İyiki doğdun yazımı yanlıştır ve bu yazımda yanlışlık vardır.
İyi ki Doğdun mu İyiki Doğdun mu?
Kelimenin yazımının iyi ki doğdun mu yoksa iyiki doğdun mu şeklinde olduğu sık sık araştırılan bir konudur. Doğru olması için tüm kelimelerin ayrı yazılması ve iyi ki doğdun şeklinde olması gerekmektedir.
İyi ki Doğdun Ne Demek?
İyi ki doğdun kelimesi İngilizce Happy Birthday To You cümlesinin Türkçe olarak karşılığıdır. İyi ki doğdun doğum günlerinde doğum günü olan kişiye söylenen ve kişinin var olmasından kaynaklanan bir memnuniyettir. İyi ki doğdun denirken kişilerin varlığından mutluluk duyulduğu söylenmiş olur.
İyi ki Doğdun İle İlgili Cümleler
İyi ki doğdun mesajı atınca hem çok mutlu oldum hem de çok şaşırdım.
Telefonla aradım iyi ki doğdun diyecektim ama açmadı ben de bir daha aramadım.
Pastanın üzerine sadece iyi ki doğdun mu yazalım?
Sen ona pasta al da üzerine iyi ki doğdun diye ben sonra yazarım.
İyi ki doğmuşsun da iyi ki seninle tanışmışım.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bakan Ersoy: Sanatın gücüyle tiyatro sahnesinde tarih yazıyoruz
Edirne Gezi Rehberi | Tarih, doğa ve lezzetlerin şehri yeniden keşfedilmeyi bekliyor
Göbeklitepe Roma'da rekor kırdı
Septimius Severus’un heykel başı ve pişmiş toprak levhalar anavatanında
Osmanlı Padişahları sırası, padişahların tahtta kalma süreleri! Sırasıyla Osmanlı'da tahta çıkan padişahlar... Osmanlı'da dönemler: duraklama, gerileme dönemi