hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En İyi Soygun Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 20 Soygun Filmi (İmdb Sırasına Göre)

    En İyi Soygun Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 20 Soygun Filmi (İmdb Sırasına Göre)
    expand

    Klasik kara filmden adrenalin gerilimine, insan dramından aksiyon komedisine, gerçekçi yaklaşımdan fantezi bağlamına kadar, soygun filmleri tüm dünyada izleyicileri büyülemeye devam ediyor. Yirminci yüzyılın başında sinemasal kısa filmlerin ilk örneklerinde zaten mevcut olan soygun filmleri, pek azı gibi halkın ilgisini çekebilme özelliğine sahiptir ve bugün hala yorgunluğu bilmemektedirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinema tarihinin tamamını geçmeye çalışırken, görülecek en iyi soygun filmleri, tarihi başlıklar, kült, dönüm noktaları ve aynı zamanda daha samimi ve şaşırtıcı filmleri derlerdik.

    1.The Great Train Robbery İMDb 8.7

    Film prodüksiyonu açısından çok önemli olan en ünlü soygun filmlerinden biri olan The Great Train Robbery'den bahsetmeyi başaramadık. Bu kısa filmde bir trende dört haydutun saldırısını ve ardından polislerin kovalamasını görüyoruz. 

    2.Ocean's Eleven İMDb 8.7

    Ocean'ın Eleven - oyununuzu oynayın mükemmel soygun hakkında harika filmler arasında, Soderbergh çalışmaları dayandığı gelen film, yani bir haraç Colpo Grosso 1960 de ima edilmektedir.

    3.Rififi İMDb 8.5

    Rafine siyah beyaz çekilen Rififi , Amerikan kara filminden ders alıyor ve Fransız kara filmine mükemmel bir hayat veriyor.

    4.Silahlı Soygun İMDb 8.3

    Stanley Kubrick'in bu üçüncü uzun metrajlı filmi mucizevi bir film. Dar bir bütçeyle çekilen Armed Robbery, her ayrıntıda ince planlanmış bir soygunun hikayesini anlatıyor, ancak yalnızca tahmin edilemeyen bir dış etken yüzünden umulduğu gibi bitmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5.Olağan Şüpheliler İMDb 8.2

    Bir soygun filmi, günlük yaşamın dramatik bir portresi, bir komedi şaheseri, atıfta bulunulacak bir model film. Ben soliti ignoti, sinematografimizin en gurur duyulacak, gerçek bir türe hayat verebilecek filmlerden biri olan İtalyan komedisinin yeni-gerçekçi geleneğin dramasıdır.

    6.Dog Day Afternoon İMDb 8.1

    Belki de en ünlü soygun filmi Dog Day Afternoon tarafından Sidney Lumet bir üç çete (ve neredeyse hemen iki) dolandırıcı Rehine bekleyen herhangi istemciler ve çalışanlarını bir banka içi neredeyse tamamen gerçekleşir bir kaçış yolu.

    7.Kırılma Noktası İMDb 8.1

    Özel Ajan Johnny Utah ( Keanu Reeves ), Los Angeles bankalarını yıllardır eski ABD başkanları kılığına girerek soyan bir sörfçü çetesini araştırıyor. Tarih yazan paraşütle atlama sahnesi sayesinde Kathryn Bigelow'un en adrenalin pompalayan filmlerinden biri.

    8.Heat İMDb 8.0

    Yine Al Pacino, bu sefer yanılmaz bir hırsız çetesinin lideri olan Robert De Niro'yu avlayan polis rolünde. Michael Mann'ın uzun (neredeyse üç saatlik) filmi kıskanılacak bir hızda ilerliyor ve kedi ile fare arasındaki klasik mücadeleyi anlatıyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    9.İnside Man İMDb 7.9

    Spike Lee'nin gerilim filmi Inside Man'de bir görev ifadesiyle başlar. Clive Owen'ın canlandırdığı Dalton Russell, izleyiciye doğrudan hitap ederek bizi doğrudan hikayenin içine taşıyor.

    10.Anne ve Babanızı Onurlandırın İMDb 7.5

    Sidney Lumet'in son filmi ve olağanüstü bir çift oyuncunun, yani Ethan Hawke ve Philip Seymour Hoffman'ın başrol oynadığı, Honor the dad and motherbir soygun nedeniyle bir ailenin parçalanması hakkında çok karanlık bir hikaye.

    11.İnseption İMDb 7.2

    Inception of Christopher Nolan, en içteki sırlarını çalmak için başkalarının zihnine giren bir uzman olan Dom Cobb'un hikayesini anlatıyor. 

    12.Baby Driver İMDb 7.0

    Soygunlarla ilgili en iyi filmler arasında, bu örnekte, Edgar Wright'ın bir filmi olan Baby Driver - The deus of escape'daki müzik ritmidir.

    13.Dullar İMDb 6.9

    Widows - Criminal Legacy, klasik gerilim türüne aittir ve intikam için başarısız bir darbeye devam etmeye karar veren bir hırsız çetesinin üyelerinin dul eşlerini anlatır. 

    14.Avengers İMDb 6.9

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Endgame'i bonus olarak seçtik on yıllık seri sinematik hikaye anlatımını sona erdiren film, gişe rekoru filmi, bir süper kahraman fantezisi ve - inanılmaz ama gerçek hatta bir soygun filmi

    15.Ben Affleck İMDb 6.8

    Suç, aşk ve çiçekler. Soygunlarla ilgili filmler arasında The Town kesinlikle en çok konuşulanlardan biridir. Boston'un bozuk bir mahallesi olan Charlestown'a duyulan saygı ve banka ve ötesindeki aksiyon sahnelerinin çekim tekniklerini takdir edenler onu geçmişin büyük oyunlarının bir kopyası olarak görenler var.

    16.Thomas Crown Davası İMDb 6.5

    Thomas Crown Case, metropolitan western Getaway! İle birlikte Steve McQueen'ın oynadığı büyük soygun filmlerinden biridir. 1990'ların sonunda, yönetmen John McTiernan, Pierce Brosnan ile yeniden bir yapım yapmaya çalıştı.

    17.Asfalt Ormanı İMDb 6.5

    İkinci başlık yalnızca bir Amerikan kara film klasiği olabilir. Film, Venedik Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu dalında Coppa Volpi'yi kazanan bu film için Sam Jaffe'nin canlandırdığı Riedenschneider adlı bir suç dehası hakkındadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    18.Spike Lee, 2006 İMDb 6.5

    Clive Owen, seyirciye doğrudan hitap ediyor, böylece bir zarafet halindeki bir Spike Lee'nin anlatısını, devam eden sansasyonel bir banka vuruşunda bizi birinci sınıf bir uçuşa götüren bir Spike Lee'nin hikayesini açıyor.

    19.Gangster Hikayesi İMDb 6.3

     Sinema soygunu genellikle ateş etme, alaycı kaderler, çılgın değişkenler ve aksiliklerle kafiyeli.

     Kristaller gibi kırılgan ilişkisel dinamikleri keşfediyoruz.

     20. Yedi Altın Adam İMDb 6.1

    Soygun türünün küçük bir mücevheri olan 7 altın adam, uluslararası suç uzmanlarından oluşan bir çetenin bir İsviçre bankasının kasasını yedi ton altın alarak soymasına izin veren cüretkar bir soygunun hazırlanmasını ve uygulanmasını anlatıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow